Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPhone - hotspot - jiné zařízení

Od: charot2 odpovědí: 5 změna:
Zdravím všechny rádce.
Mám dotaz ohledně hotspotu na svém telefonu. V nedávné době jsem zapínal kamarádovi hotspot a všimnul jsem si, že z čerpání dat mám nejvíce vyčerpáno právě u hotspotu a konkrétně u „jiného zařízení” skoro 47GB (viz. přiložený screen). Snažil jsem se to vygooglit, ovšem co se skrývá pod pojmem „jiné zařízení”
jsem bohužel nic nenašel.Nikomu jsem hotspot nezapínal, pouze jemu. Ví zde někdo, co by „jiné zařízení” mohlo být?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.

IPhone - hotspot - jiné zařízení

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,

co jsem zjistil, tak se to děje zřejmě mnoha uživatelů, alespoň těm kdo to sleduje.

Je to zřejmě chyba Applu, asi od iOS 17.

Nebojte, já tam mám 100GB, ale žádný unik dat od operátora není. A ani jiní uživatelé ho nehlásí..

Zkopíruji z překladače několik výstižných odpovědí z fór od zahraničních uživatelů kteří se nedohledali taktéž skoro ničeho...

- Domnívám se, že problém je v tom, že pokud máte v nastavení WiFi zapnutou Soukromou adresu WiFi pro jakoukoli konkrétní síť (včetně zařízení/sítě hotspot), zařízení zfalšuje (náhodně nastaví) MAC adresu, takže ji nelze sledovat napříč sítěmi prostřednictvím ( hardwarová) síťová adresa – vede k tomu, že ji telefon ve statistikách nerozpozná jako stejné zařízení. Pravděpodobně vidí desítky, ne-li stovky zařízení v průběhu měsíce, když provádí statistiky, protože vaše MAC adresa se může změnit pokaždé, když se připojíte přes hotspot (nebo se připojíte k jakékoli jiné síti WiFi).

- Skoro to vypadá, jako by můj Mac po odpojení hotspotu hlásil do telefonu využití WiFi dat.

- Mám přesně tento problém! Minulý týden bylo moje využití hotspotu 46 GB, a to s vypnutým hotspotem. Vyděsil jsem se, změnil jsem heslo a nechal jsem to pryč. Dnes je do poledne zpět na 13 GB a do 16:00 na 22 GB. Vše s vypnutým hotspotem. Stejně jako vy, když jdu do Verizonu, abych zkontroloval využití dat, je to 2,88 GB. Nedává to smysl. Volám Verizonu, Apple netušil, o čem mluvím. Doufám, že se jedná o chybu v iOS 17.

-Všechna vaše zařízení pod vaším Apple ID mohou používat Hotspot bez hesla, i když je vypnutý. Znovu to zapne. Malý vtip od Applu.

Dejte vědět, jestli něco víc zjistíte..

charot2
Dobrý den,
moc děkuji za Vaší odpověď. Napsal jsem dnes na support Applu a snad pochopí, co tím chtěl básník říci. Mám neomezený paušál, tudíž je mi to de fact to jedno. Ovšem narazil jsem na to úplnou náhodou a vcelku se zhrozil, co se to vlastně stalo. Když u aplikací, které využívám denně s velkou spotřebou dat, např. YouTube je zlomek vypotřebovaných GB.
charot2
Tak bohužel ani na supportu mi také nic neřekli. Paní sama nevěděla a říkala, ať kontaktuji operátora. Zřejmě se odpovědi vůbec nedočkam a tak nezbývá, než nad tím mávnout rukou a nechat to být.

papat
hodnocení

0x

Ze by třeba tvůj iPad nebo jiný iOS?

A bacha když pripojis USB kabelem iPhone k PC, a mas pivoleny hotspot na iphonu (nevyhnul jsi ho), tak všechna data tečou přes tento hotspot z tvého kompu - tedy přes tvou SIM kartu!

Ps: Jakmile máš zapnutý hotspot, automaticky se iPhone odpojí od wifi a všechno routuje přes simkartu. Současně jakmile máš zapnutý hotspot a připojení USB kabel, windows automaticky všechno routuje do ovladače iPhonu (Asi by to šlo pře nastavit metrikou rozhraní ve Win).

charot2
Díky za odpověď. No, popravdě si myslím, že by se přece ten PC ukázal názvem, stejně tak, jako ten kamarádův telefon. Naštěstí mám neomezené data, ovšem 47GB jako hotspot mě opravdu zaskočilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]