Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatický kávovar Delonghi - názor?

Od: jarin® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s tímto kávovarem? alza.cz/...

Mám Dedicu EC 685...pákový kávovar ve spojení s mlýnkem už 5 let. Po 5 letech odešel mlýnek a tak zvažuji, jestli koupit mlýnek (Catler za 2 500) nebo výše zmiňovaný kávovar. O těch 5 tisíc navíc se mi až tak nejedná. Spíš se mi jedná o spolehlivost, v tom automatu je víc věcí co se může pokazit, složitější mechanismy, mlýnek prý občas mele moc nahrubo i když ho máte nastevený najemno. Díval jsem se cenu náhradních dílů, třeba toho mlýnku...stojí do 3 tísíc, což vychází stejně jako ten Catler..ale nevyžuje odbornou montáž. Ta páka zatím funguje bez problému, tak je mi i trochu líto se ji zbavovat. Navíc kamarád i otec ve svých prácich mají tento automat, každý pije jinou kávu...obě mám vyzkoušený doma na páce a chutná mi víc, nevím, jestli je to jiným způsobem mletí a následným uducáním tamperem.

Budu rád, jestli máte tuto Magnificu S doma nebo v práci, pokud mi na ni sdělíte svůj názor.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Máme ho doma tři roky a bez jediného problému, v provozu denně. S mlýnkem máte pravdu, i úplně najemno mi to přišlo docela hrubé, mlýnek jsem tedy lehce "upravil", teď je to jemnější, ale zase to občas nějaké to "smítko" pustí až do šálku.
A abych řekl pravdu, i z úplně obyčejného pákového kávovaru (třeba rodiče mají nějaký z Lidlu) mi káva přijde o trochu chutnější (porovnávám samozřejmě se shodnou zrnkovou kávou).

hodnocení

0x
Měl jsem kompaktnější model a měl jsem ji také přes pět let... Pak jsem ji prodal (kvůli zdravotnímu stavu) ... Víceméně s ním problém nebyl kromě toho napěňování mléka tryskou (kde spíš místo pěny bylo většinou neředěná voda ...

riva
hodnocení

0x

Jak v práci, tak doma 5 let bez problému. Hlavně je to pohodlnější než pákový. Pákový se od té doby nepoužívá.

edudant
hodnocení

0x
Mám ten samý od března 2015. Denně průměrně 3 kávy. Jasně, že z pákového kávovaru je káva o něco lepší, ale za to pohodlí zmáčknutí dvou tlačítek to stojí. Na kafi dělá i pěknou pěnu. Celou dobu bez jediného problému, jen cca 2x za rok odvápnění. Je to naprosto spolehlivý a kvalitní stroj. Před ním jsem měl nějaký Phillips, ale ten odešel za 3 roky. Tento bych neměnil a až odejde, koupím stejný.

hodnocení

Děkuji za rady, no píšete dost, že páka je ve finále lepší. Klidně bych u ní zůstal. Ale nedokážu najít mlýnek, který by mi vyhovoval. Skoro všechny jsou Made in China a to mě znervozňuje u věci, která přichází do kontaktu s potravou.

Kupte kvalitní značku a je úplně jedno, kde je vyrobena.
hodnocení

No rozhoduji se mezi tímto:

alza.cz/...

a tímto

datart.cz/...

A nebo případně tím automatem od Delonghi ještě :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]