Asi dva dny je obraz na všech stanicích ČT neostrý,vypadá jako kreslený. Jiné programy (Nova,Prima..) jsou OK. Anténa společná, oblast Jičín. Napadá,prosím někoho, čím by to mohlo být? Nové ladění jsme zkusili, žádná změna.
Dobrý den, problém může být v konektorech kabelu od antény (od té krabičky na zdi) do TV - já je musím občas vytáhnout a potom je tam zase pořádně zasunout (někdy stačí jen pootočit). Zdravím! P.S. Pokud nevyřešíte takto, tak se poptejte sousedů v domě, jestli to není společný problém.
Přesně tak, nejprve bych se poptal sousedů. Špatný kontakt v anténním konektoru to nejspíš není, digitální signál se nijak nerozostřuje, buď kostičkuje nebo vypadne.
orion - ano, obraz umí kostičkovat, rozpadat se, ale skutečně se umí také vykreslovat ostrý, ale jako od Disneye. A zvuk se umí sekat nebo hvízdat. S tím vším jsem se už setkal.
tanja1 - z nějakého důvodu máte slabší signál v multiplexu 1 (stanice ČT), protože ostatní TV stanice jsou (dle Vás) OK. Proč tomu tak je, i když jste vše udělala dle rad zde, je záhadou (porucha v přístroji, zkusit místo STA anténu vlastní/přenosnou/bytovou, zkusit jiný televizor).
Anténou to na 100% nebude, ta tohle u digitálního vysílání ani udělat nemůže. Dejte fotku jak to vypadá, ale viděl bych to na nějaké nastavené "vylepšení" obrazu v TV.
tanja1 - pokud již proběhla manipulace s anténním kabelem, jak jsem Vám psal, tak potom znovu proveďte nové ladění stanic.
lmgify
Budete muset poslat model vaší TV. Tohle je zjevně někde u vás. Jde společná anténa přímo do TV nebo je v cestě ještě nějaké jiné zařízení?
detralex
Buď něco s vaší televizi, tak jí vy resetujte do továrního nastavení a Laďte znova
Nebo něco změnili v kódování obrazu. Anebo jste v paneláku a máte tam nějaké překódování? bývalo takovéto trapné digitální při kódování na jiné frekvence v bytových domech. Zeptejte sa sosedá.. hlavně si porovnejte frekvence a kanál jestli třeba nemáte naladěnou něco jiného než on
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.