Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dioda bezdrátového zvonku

Od: samurraj® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, jde nějak vypnout u zvonku ta otrava modrá dioda, která svítí večer tak že to ozaruje celou místnost?
Dioda bezdrátového zvonku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

7x

jasne, je - rozdelat a vypajet.

nebo je druha metoda a to prelepeni izolepou moznosti:

prusvitna izopela a pod to nalepit papir,

elektrikarska - cerna - ta zeslabuje hodne.

podle intenzity pridavat vrstvy.

hodnocení

Tak jsem to rozdělal a nakonec zevnitř přelepil kobercovou páskou a super. Zvonek funguje a nikde nic otravně nesvítí. Nechápu, proč do všeho cpou tyhle otravná svítídla.

111®

no aby jsi ovíněn našel přivolání pomoci=manželku ve tmě a neošahal půlku domu...*smich*

hodnocení

Na manželku už léta raději nešahám *smich*

hodnocení

5x

"Vypnout" asi nepůjde. Takže rozebrat a diodu odstřihnout (stačí jeden vývod).

Měl jsem podobný problém s modrou diodou na televizi (svítila ve standby stavu). Spát se při tom moc nedalo. Přelepil jsem jí běžnou papírovou páskou, kterou jsem nabarvil černým fixem. Jas diody se snížil na přijatelnou mez, ale stále bylo vidět, že je televize připravená k zapnutí.

kenav

Dioda je SMD tak odstrihnout nepůjde a odletovat pokud se to neumí tak taky ne jedině zalepit

ja1
hodnocení

0x

Kolega má taky nějaký takový krám a po stranách má asi tři tlačítka, na úroveň hlasitosti, pak na různé volby nejen melodií vyzvánění a další je na blikání a (ne)svícení té diody. Nemáte to taky tak?

ja1

Tady na stránkách výrobce v odkazu si podle štítku na zvonku nebo podle vzhledu najděte svůj výrobek, jsou tam návody ke stažení.

Mělo by to jít, tlačítka jsou v podstatě v tom kroužku kolem světýlka.

retlux.cz/...

ja1

jedno tlačítko je na spárování s vysílačem co je u dveří, druhé tlačítko je na volbu asi 50 melodií a třetí je myslím na volbu hlasitosti + světelná signalizace

hodnocení

Ne, tlačítko na snížení nebo deaktivaci světelnosti na svém modelu nemám, ale jak jsem psal, již jsem vyřešil polepením pásky z vnitřní strany.

ja1

Jsou na tom mezikruží, kolem diody, jsou tam symboly. Na fotce je to vidět. ten kroužek se mačká ve třech místech.

ja1
28.03.24 18:00
Dioda bezdrátového zvonku #2
hodnocení

Tam jde jen hlasitost dioda deaktivovat nelze. Ani v návodu o tom nic nepíší.

ja1

Aha tak to pardón. Kolega to má u svého takto nějak, u něj se dá trvalé světlo vypnout.

hodnocení

To by bylo super, já se právě divím, že tuto funkci nedávají výrobci automaticky, protože to světlo je v noci opravdu otravné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]