Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přátelé.
mám prosím dotaz,mám regulovatelný zdroj AUL 310,u kterého mi přestal svítit display,nicméně zdroj jinak funguje.Neví prosím někdo,kde může být chyba.Moc děkuji všem.
Nepíšete, zda se jedné o LED nebo LCD displej - to je dost podstatné pro hledání závady . Pokud se jedná o LED, pak určitě zkontrolovat multimetrem napájení. Pokud se jedná o LCD který nic neukazuje a nejde ani podsvícení, pak bych příčinu nejspíše hledal buď přímo v napájení displeje (změřit multimetrem), anebo v kontaktech, tedy přečistit izopropanolem tu vodivou gumovou lištu, nebo pokud je na pozlacených kontaktech, pak přečistit ty kontakty. Možná fotka by napověděla více.
Zde máte schéma: bbelmix.is-best.net/...
Voltmetry jsou napájeny jíným trafem kde je pojistka F12. Potom tam je zdroj čtyři diody, kondenzátor a stabilizátor.
Manas, dal bych vám bod. Ve schématu do rádce manase se podívejte na napětí na stabilizátoru V9 který napájí displeje a další obvody na straně 9.
Teď se dívám znovu na dokumentaci, jsou tam dva displeje. Nesvítí jen jeden, nebo ani jeden? Pokud ani jeden, tak je něco přerušené mezi deskou A a zdrojem, viz stránka 5 v dokumentaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.