Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Set top box a signal

Od: grem odpovědí: 5 změna:

Mam antenu a TV.Nechytam ale analogovy signal, myslite ze kdybych prikoupil set top box, mohl bych to chytat digitalne?Musi byt signal z anteny i na digitalni vysilani?Je to totiz v udoli kde neni signal.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jste v údolí a nechytáte ani náznak analogu, tak dost pochybuji, že by došlo k nějakému posunu u digitálního vysílání. Ve většině případů se využívají stejné vysílače (mnohdy na jiných frekvencích) a dost často se bez náhrady vypínají místní vykrývací vysílače (aby se pak zase v případě potřeby zapnuly). Investice do set top boxu je podle mě vyhazování peněz. Satelitní příjem je jistota.

rob*
hodnocení

0x

Solidní prodejce zapůjčí STB k vyzkoušení

pavka76*
hodnocení

0x

Hodně vysílačů už analog uplně vyplo,takže podle toho bych se moc neřídil. Zkuste si ho od někoho půjčit,nebo mrkněte na digitalnitelevize.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

U digitálního vysílání je dostupnost signálu mnohem lepší.Dokonce se v hodně členitém terénu může očekávat i vertikální polarizace vysílače,antena musí být pak nasměrována na vysílač a postavena kolmo k zemi.Je potřeba vědět,který vysílač je pro vás použitelný.

JABRAKA

honza1180*
hodnocení

0x

Také jsem si myslel, že satelit na chatě v údolí, kde je slabý signál je jistota. Dokud jsem satelit nekoupil, nenamontoval a tři dny neseděl jako blbec na střeše a po milimetrech s ním netočil kolem dokola. Už jsem z toho byl zoufalý, pozval jsem odborníka, ten vylezl na střechu, změřil signál a řekl mi, že satelit zase můžu odmontovat, protože je mi k ničemu. Jsem blízko lesa a stromy mi ruši signál. Musel bych parabolu dát na samostatný stožát asi tak 15 metrů za chatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]