Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik má tento batteryPack a jak funguje?

Od: snk® odpovědí: 1 změna:

Ahoj, můžete mi někdo říct, kolik má tento můj batteryPack a proč? Mám ho v boardu a chtěl bych ho trochu pochopit.
Je to 12s8p (12 článků sériově a 8 paralelně).

Odkaz na článek
To znamená, že je jsou články za s sebou 12x a ty jsou v 8 řadaách, které jsou mezi s sebou spojeny?
Pokud se sériové zapojení sčítá napětí 12x 3,6V = 43,V
Pokud se paralelně sčítá kapacita, je to 8x 3000mah = 240ah
Pochopil jsem to dobře? A jak funguje v tomto případě vybíjecí proud? Mám motory na 120A , když má článek max 30A vybíjecí proud, to všechny dávají max 30A? Tady se to sčítat asi nebude ne?
A ještě, když mi ovladač ukazuje napětí baterie a to klesne pod 43V , tak je vybitá?
Mě když je plně nabiju, ukazuje 49V , tak si nejsem jistý jak to je.
Velmi děkuji za zodpovezeni zakladnich informaci.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Chápete to částečně dobře. Akorát tu kapacitu máte špatně vynásobenou, je to 24 Ah, ne 240. Stejně tak se u paralelního zapojení násobí maximální odebíraný proud, takže teoreticky zvládne maximálně 240 A.
Pod 43 V ještě vybitá není, je někde pod polovinou kapacity. Plné nabití článku je 4,2 V (takže celkové u baterie bude 50,4 V, ale kvůli ochraně a životnosti to kůže nabíjet na trochu nižší napětí), vybitý článek má kolem 3 V, takže celá baterie nějakých 36 V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]