Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodlužovák “rozmontování”

Od: daniels® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, potřebuju poradit, chtěl jsem rozmontovat prodlužovák, abych ho protáhl skrz díru ve zdi a nemusel ho mít tažený přes otevřené dveře, které tak nemůžu zavřít. Bohužel jsem narazil na to, že šroubky v prodlužováku jsou zalité, nejspíše nějaká průhledná pryskyřice nebo lepidlo. Nějaká rada jak takový prodlužovák rozmontovat bez toho, aniž bych ho musel rozbít? Děkuju moc za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

21x
Stejně vodiče uvnitř budou lisované... takže jednoduše odpojíte ustřižením a co pak? Ustřihněte zástrčku, prostrčte otvorem a kupte novou a zapojte, hlavně správně..

hodnocení

6x

To zalití šroubků je opatření výrobce prodlužováku, aby se v tom nikdo nehrabal!

Máš znalosti z elektriky a nějaké elektro zkušenosti?

Pryskyřici můžeš zkusit odvrtat. Pak uvidíš, jestli je tam obyčejný šroubek nebo nějaký bezpečnostní šroubek. Na bezpečnostní šroubky se dají koupit bity. Někteří výrobci tam zarazí pouze takové "hřeby", které mají plochou hlavu a žádnou možnost uchcení nebo vyšroubování. Tam to bez poškození asi nepůjde.

krtek6
hodnocení

3x

A není jednodušší si koupit v elektru přímo prodlužovací flexo šňůru s extra koncovkou...realizovat co chceš a pak to smontovat? dohromady?

hodnocení

3x

Vidlicu odstrihnúť a namontovať tam novú po pretiahnutí kábla cez dieru.

Dnes 11:14 stejné doporučení

hodnocení

2x
Lepsie by bolo doplnit existujuci pevny rozvod nez tam bastlit nejake predlzovacky. Ked uz, tak kupte flexosnuru (aspon 1.5, lepsie 2.5 prierez) a rozoberatelnu viacnasobnu zasuvku.
pr
25.03.24 13:25

*palec*

hodnocení

0x

Odvrtat lepidlo a pokud to nepůjde jinak, tak odvrtat i šrouby a nahradit je nějakými normálními (občas tam bývají různé nesmysly bez drážky)

Pracné a drahé. Jít do elektroobchodu a koupit samostatného psa.

hodnocení

0x
Když jsem potreboval rozebrat psa s hrebikama nebo sroubkama bez drážky, nahřál jsem je hrotem pájky, aby se hlavičky protavily skrz a pak nahradil delšíma vrutama s hlavickama normálně na povrchu,nezapustenyma.

hodnocení

0x
Proč chceš pracně rozbíjet zásuvku, když to vyřeší zástrčka za pár korun na kterou stačí nůž a šroubovák? Já ji kupoval i v kauflandu (emos).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]