Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrofon výběr

Od: samurraj® odpovědí: 3 změna:

Ahoj, rád bych si občas nahrál přes mikrofon hru na kytarua zpěv. Nebo u syna, který hraje na housle a klavír nějaké jeho věci. Doteď nahráváme pouze na mobil. Video sice pěkný, ale zvuk je prostě plitký, nevýrazný, nijaký.

Chtěli bychom tedy pořídit mikrofon. Podotýkám, že jsem v tomto naprostý začátečnák a laik, proto bych rád poprosil o rady někoho zkušeného v těchto věcech.

Když budu nahrávat třeba tu kytaru se zpěvěm, tak stačí jeden mikrofon (kondenzátorový, dynamický)? Nebo jsou zapotřebí 2? (kytara+zpěv). Kam to všechno vlastně nahrávat? Na notebook nebo do nějakého mixážního pultu? Nepotřebuji nějaký zázrak jen aby byl lepší zvukový výstup než z toho mobilu. Kdysi jsem měl mikrofon Philips asi za 300Kč a byťr nahrával, tak výstup žádná sláva. Děkuji za popostřčení a rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Diktafon...
Obyčejný: allegro.cz/...
Profesionální: megapixel.cz/...
Samozřejmně můžete koupit několik dynamických mikrofonů,připojit přes mix pult a výstup nahrávat...ale?V domácích podmínkách?
hodnocení

Tohle by mě nenapadlo použít, ale píšou u toho profesionálního diktafonu, že má dva všesměrové mikrofony.

hodnocení

2x

Nejdůležitější je akustická úprava místnosti pro zkrácení dozvuku. Akulit, plata od vajíček nebo novější speciální materiál. V bytě minimálně koberec a závěsy na okna a dveře. Každý zdroj zvuku musí mít svůj mikrofon co možná nejblíž. Na jejich kvalitě pro domácí použití nezáleží. Nejjednodušší jsou dynamické, které nepotřebují napájení a na krátkou vzdálenost mohou být připojené nesymetricky. Jednoduchý mixážní pult, který bude mít možnost nastavení citlivosti kanálů, aspoň dvoupásmové korekce a kontrolní výstup na sluchátka. Na co to budete nahrávat je lhostejné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]