Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyzkoušet pračku bez vody?

Od: vorry odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
provedl jsem opravu pračky.
Mám ji v garáži kde není voda.
Jak jí mohu odzkoušet?
V opravárnách přece taky každou pračku po opravě nezkouší projet pracím programem ne?
Zkouší pouze třeba nějaký krátký program bez vody třeba jen odstředění?
Jak pračku odzkoušet?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x

Řešilo se tu nedávno: poradte.cz/...

hodnocení

4x
U 99% praček nalití vody skrz šuplík určitě bude stačit, ale míval jsem jednu, značka Bauknecht, která měla mezi elektroventilem a šuplíkem "vodoměr" a nějak si hlídala skutečný množství napuštěný vody ( nedocmrndavala půl hodiny po kapkách jen podle výšky hladiny), tlaku vody a stavu zanesení sítka...

hodnocení

2x

Záleží, co jste opravoval.

Před týdnem jsem řešil opravu motoru pohonu, tam bylo potřeba jen odzkoušet motor, stačilo ždímání.

Druhý den jsem opravoval jinou pračku, čerpadlo vody, tam sice nebylo taky třeba voda, na vyzkoušení běhu motorku čerpadla, ale pro jistotu jsem nalil do pračky kbelík vody, zdali někde neteče jedne ze dvou spojů. Nebo i zátkou čerpadla.

Pak stačí jen spustit program, který umí jen čerpání.

Pokud opravujete napouštěcí elektroventil vody, tak musíte mít přívod vody.

vorry
hodnocení

A jak to zkoušejí servisáci co opravují pračky?
Taky tu vodu lijí přes šuplík? Nevím pořádně kolik vod nalít?
jaj*
Prý je to jedno, já taky přilívám suplikem, ale nevím jestli pračku trochu nezatížit a nedat tam starší ručník třeba.
A něco jim snad brání připojit hadici, čímž oproti cmrndani do šuplíku ušetří čas?
Jinak, nebylo to v dotazu zmíněno, ale v tomhle případě je zásadní, jaká závada se opravovala, ne? Pokud třeba nějakej únik vody, tak by to k vyzkoušení vodu asi chtělo, zatímco po výměně uhlíků nebo ložisek v motorku stačí nasucho odstřeďování... A podobně to asi bude i v servisu.

vorry
hodnocení

Dobrý den,
když bych naléval vodu přes ten šuplík, pod kolik vody nalévat? Jak to poznám jestli to stačí?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]