Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4 vs 8 Ohm repro

Od: krystof odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám doma sloupové reproduktory, jedny 4 a druhé 8 Ohmů, výkon mají přibližně stejný. Zjistil jsem že když k zesilovači připojím ty 4 Ohmové tak se méně zahřívá než když tam jsou 8 Ohmů. Nemělo by to být naopak?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, teoreticky by tomu tak mělo být. Reproduktor má ale jmenovitou impedanci jen v rezonančním kmitočtu, v soustavě jsou ještě výhybky, přívod a poslouchá se spektrum kmitočtů, takže prakticky to může být jinak.

hodnocení

1x
Začal bych přeměřením reprobeden. Stačí DC odpor, jen pro porovnání a ověření štítku. Taky nic nepíšete o tom, za jakých podmínek jste porovnával, tedy jakým signálem a jakým výkonem.

111®
hodnocení

0x
A výstupní impedance zarizeni je kolik Ohmů
krystof
hodnocení

To netuším.

Takže připojujete jenom tak, aniž byste věděl parametry zesilovače? To není dobrý postup.

Podívejte se na štítek / návod k použití zesilovače. Taky to bývá napsáno přímo na zadní stěně.

K zesilovači s výstupní impedancí 4Ω můžete připojit 8Ω reproduktor, naopak už je to problematické a riskujete proudové přetížení (obou) zařízení.

krystof
hodnocení

Asi jsem měl na mysli něco jiného, jinak na zesilovači je napsáno 4-16 Ohm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]