Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invertor do auta k laserové tiskárně

Od: hptisk odpovědí: 14 změna:

Jaký byste koupili nejmenší nejlevnější invertor do auta - chci ho jen k laserové tiskárně LaserJet M140we 7MD72E?

Má napsáno na štítku 2,7 A

potrebuju vytisknout 1-2 stranky treba. Tak bych nerad nejakou velkou kra..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Laserovky maju velky prikon, ked zohrievaju valec, ktory zapeka toner na papier. Menic by mal mat aspon 2x vacsi vykon, nez maximalny prikon tlaciarne, aby to nebolo na hrane.
Skor poradim prejst na atrament, tie maju nasobne mensi prikon.

Souhlas. Laser je příliš velký a těžký na transport, pro tento účel bych to také řešil levnou inkoustovkou, dělají se dokonce miniaturní provedení bez zásobníku, na jednu - dvě strany dostačující.

lll
hodnocení

2x
Soluowill NP600, čistá sinusovka 12V/230V 600W je velice slušný měnič, na pár vteřin jde přetížit na 1200W, čistá sinusovka = předejití všem případným problémům.
Mám Soluowill NP1200 a NP2200, oba fungujou bezvadně v případě potřeby, ta 1200 utáhne elektrickou řetězovou pilu NAREX 1600w a současně dvě lednice (i spínání) a pár led žárovek, + plynový kotel,
2200 mám jako záložní.
Velice kulturně se chovající měniče.
Napájím je z autobaterie při spuštěném motoru, jenom je potřeba pořádné přívody, koupil jsem si 50mm2 měděná lanka, Vodiče H07V-K 50, ty mohou být i trošku delší, třeba 1,5m, a měnič schovaný pod autem.
Místo elektrocentrály např.

hodnocení

0x

Pouhých 2,7A při 230V? Pak to je cca 620W a tedy měnič sinus výstup, 1,5kW při napájení spínaného zdroje tiskárny...

doplněno 21.03.24 21:13:

Třeba něco podobného...

ivt

Ten invertor stojí 5 násobek ceny tiskárny.

Fajn by bylo, kdyby někdo měl vyzkoušený nějaký levnější / slabší. A skutečně musí být čistá sinusoida?

Sinusovka netuším na co by byla nutná. Elektronika tiskárny má určitě spinanej zdroj a ohřevu to snad bude taky jedno, jestli sinusovka nebo obdélníky.
ingoust

Tak proč NOnek dal invertor za skoro 10 000, Chlapi já potřebuju levný invertor, myslel jsem tak 400 W, který v té zahřívací špičce těch 650 W pár sekund dá...

Potřebuju tisknout třeba dva papíry za měsíc!

Inkoust nechci, protože tisknu fakt sporadicky, a potřebuju nějakou kvalitu tisku

A nechci pořád řešit inkoust, toner do laseru vydrží třeba 10 let

Ked ma nieco 400W, tak to 650W neda, vypnu to ochrany. Ako vidite, cesta cez menic bude draha, kvoli jeho vykonu. Lacnejsi bude ten atrament.
Já bych použil, když už, místo měniče starou UPSku, některý zvládají krátkodobě slušný výkony. Bez původní baterky se valí kolem popelnic ba elektro. Každopádně nepřipadá v úvahu napájení ze zapalovače, musí to mít silnej přívod primo z baterky nebo aspoň hlavní pojistkovky, což ale platí pro každej měnič nad cca 100w.
spc

@bery Mám APC Smart 420VA a 500VA bez baterek a tak to vyzkouším co to udělá... Ale obávám se že šli nahodit pouze když do nich šlo 230 V, jakože nešly spustit z off stavu do on bez přítomnosti 230V tedy jenom z baterky 12 V ! Jsou to už trošku starší modely...

Zatím čtu že 650VA má výkon 325Watt (proč polovinu)?

Rozdil mezi W a VA je nejlepší si přečíst už vysvětlený na webu, těžko to popisovat do displeje telefonu. Ale pro laické pochopení, podstatné jsou Watty, to je skutečně vyuzitelnej výkon, něco jako sinusovej výkon audio zesilovače. Zatímco VA jsou takovej jakoby hudební výkon, teoretická hodnota odpovídající vrcholům sinusovky. Význam to má u spotřebičů jako elektromotory a trafa, kde vlivem indukce se část výkonu jakoby opožděně vrací zpatky do sítě :) U UPSky je to jen takový zbytečný hezký číslo. Konkrétní příklad, mám například wapku s motorem označeným 5,5KW/9VA.
kva

Myslis 9kVA?

Jasně, to kilo mi vypadlo, píšu z telefonu, díky za upozornění :)

hodnocení

0x

Měnič vidím tak na 1kW, nemusí být sinus, zdroj u tiskárny je jako všude pulzní. Ze zkušenosti se při přetížení měnič zablokuje. Tedy při náběhu. Je možné, že se najde nějaký měnič co to zvládne a poradí si s tím náběhem. Laserová tiskárna přeci jenom není elektromotor. Výbojka se po náběhu chová jako odporová zátěž...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]