Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Siguro značka kvalita

Od: jarin® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se značkou Siguro od Alzy a konkrétně s tímto mlýnkem.

alza.cz/...

Měl jsem z Alzy pár věcí k PC, vždycky to bylo s kompromisy. Navíc mám strach, jestli to není zdravotně nezávadný. :D Je to výrobek nějaké společnosti co to vyrábí ve velkém a akorát na to háže loga různých firem. Třeba pákový kávovar Siguro prodává naprosti identicky značka Housnat. No a konkrétně tento mlýnek prodává i jiná firma, která na svém webu uvedla, že mlýnek má natolik kvalitní mlecí kameny, že neuvolňují žádné kovy do kávy...což ve mě vzbudilo velké podezření a obavy. Zvažuji mezi tímto a ETA Experto který už není moc k sehnání.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

1x

Máš velkou trhlinu o fi. ETA. Ta už není česká ale je to úplná čína, která koupila licenci už dávno. Teď to sem chrlí její výrobky, který se tady jen montují , jako vše.

re4zon
hodnocení

0x
Neni nad to byt paranoidni. 1. Z nerezu se tezko bude neco uvolnovat. 2. Nechapu, v cem se cinska Eta lisi od cinske privatni znacky Alzy. Siguro je proste jen obchodni nazev, co to bude za vyrobek je urceno hlavne cenou. Zkusenost mam takovou, ze to presne odpovida, nekdy je pomer cena/vykon o trochu lepsi, protoze odpada distributor a s nim spojene naklady, takze platis jen jednu marzi. 3. Pridej si par korun a mas Catler. 4. Jestli se bojis uvolnovani cehokoliv, kup si rucni mlynek s keramickymi kameny. 5. Osobne nechapu potrebu mit mlynek za 2 litry a vic, pokud nemas pressovac za 30. Pak zase ale asi mas i na poradny mlynek. A kdyz uz mas drahy kavovar a poznas rozdil v umleti, mel by sis koupit rucni mlynek a nenechat to mlit elektriku. To rovnou muzes koupit automat a o nic se nestarat, kafe z nej horsi nebude.

hodnocení

0x
1. Je to jen kafemlejnek.
2. Na našem trhu je celkem nový, tedy je jen pár recenzí a žádná po delší době používání. Z tohoto důvodu raději kupuji starší ověřené modely, u kterých už by se případná typová vada proflákla.
3. Tyhle bezznačky, které si jiné firmy vyberou k přelabelování, většinou znamenají, že je to levný, ale celkem solidní low-end, tedy obvykle ne úplný šmejd, co se hned rozsype.

hodnocení

Díky za radu pánové. Samozřejmě je mi jasné, že ta ETA je vyrobená stejně v Číně jako to Siguro. Ale přece jen si myslím, že pokud to dělá někdo licenčně pro Etu, tak si ohlídají aby to bylo všechno v cajku a mají nad tím větší kontrolu jako Alza, kde to prostě jede z pásu a jen na to háží jiná loga. Ta ETA mi připadná robustnější a má redukci na moji páku při mletí, Siguro údajně dělá bordel kolem při mletí do páky.

Automat mě taky napadl. ten Deloghi co se prodává za necelých 8 tisíc, ale mám páku Delonghi co zatím funguje skvěle, je tam míň věcí co se může pokazit a koupil jsem i teď tamper za 700, tak by byla škoda ho nevyužívat. Ale i k tomu automatu jsem aktuálně nalomenej dost.

re4zon
Tak to jsi hooodne naivni s predstavou, ze eta je nejaka super znacka a ze si neco hlida vic, nez kdokoliv jiny. Cinan to vyrobi v takove kvalite, kolik mu za to zaplatis a i fabrika co seka stejne mlynky pro deset znacek to bude delat stejne kvalitne, protoze kdyz neco osidi, zakaznici ji to hodi na hlavu. Nicmene ja bych si taky koupil radsi tu etu, kdybych musel, ciste protoze nema displej a tudiz se toho min muze podelat, jak pises. Tamper za 700? To je dobry ulet za kus kovu *smich*
U zakladniho automatu delonghi se poruchy bat nemusis. Nekazi se to, dily stoji par korun a da se to rozebrat a opravit doma na koleni. Sam mam dva, jeden udelal par tisic, druhy minimalne deset tisic kafi a oba porad funguji. V okoli po znamych jich mam dalsich nekolik a nikdy s zadnym nebyl problem, kdyz nepocitam upustenou a rozslapnutou nadobu na vodu.
hodnocení

Jo tak ted jsem se díval na youtube a ten automat od Delonghi má možná úplně stejnej čínskej kónickej mlýnek podobný jako je v té ETě nebo Siguru :D

Mě tam automat láká, možná když už tak bych chtěl ten s mléčným systémem, na druhou stranu je mi líto pákovýho kávovaru který do teď v pořádku slouží už 5 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]