Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIM vypnuta

Od: jerrysek* odpovědí: 9 změna:

zdravím všechny :)

nedávno mi zblbnul mobil, chudák starý, a nevzal mi vůbec PIN. napoprvé nic, tak jsem ho zkusila zadat ještě jednou a dávala jsem si při tom pozor, aby byla čísla správně za sebou, aby se nestalo, že se třeba překliknu. ani jeden ze tří pokusů se nepovedl, objevilo se "SIM blokována" a chtělo to po mě PIN1. opět bylo zadáno několikrát správné číslo, ale po několika pokusech, kdy jsem zkoušela i číslo, které tam bylo ještě pár dní předtím, se na displeji objevilo oznámení "SIM vypnuta".

hned ráno jsem navštívila nejbližší velkou prodejnu O2, kde chtěli vědět tel. číslo SIM karty a kolik je na ní kreditu. následně mi slečna oznámila, že se s tím už nedá nic udělat, že mám smůlu.

nejde mi o SIM kartu jako takovou (už mám jinou), ale o všechny kontakty, které na ní byly uloženy. téměř 250 čísel, včetně těch, které neseženu, protože na spoustu lidí jiný kontakt nemám.

nevíte někdo, jestli s tím jde ještě něco udělat?

díky moc za odpovědi!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdysi dávno když začínal OSKAR dnes VODAFONE tak mi v jejich maličké prodejně v PARDUBICÍCH vložili moji simku do něčeho v kompu a vyjeli mi všechny tel. čísla na papíře. Oskar byl totiž první kdo nabízel neblokovaný telefony. Možná že by to u nich pořád ještě šlo. Přeju úspěch.

amidamaru*

Ta slecna kecala.Ja dal do TRIOMOBILU telefon se zablokovanou kartou,zblbnul jsem i 2 puky,a behem5-minut telefon i s kartou byl odblokovany.Takze vim ze kecala.O novych kartach ,to by jsme se hadali(nevim)Ale bylo to 2 roky tomu.

hodnocení

0x

Pokud SIM karta není vadná, nešlo by to pomocí čtečky promobil.cz/...?

doplněno 11.07.10 20:22:

Čtečka je dodávána s instalačním CD.

Píší: Zasuňte čtečku do USB portu ve Vašem PC.
Vložte přiložené CD s ovladači a programem do mechaniky, pro čtení těchto médií
.

Zda to půjde nevím, ale za tu cenu, proč to nevzkoušet.

jerrysek*
hodnocení

to právě nevím. těžko říct, co s tím ten mobil udělal, když mi ta slečna tvrdila, že mám smůlu... hlavně samotná čtečka by nestačila, další problém by byl nějakej program, kterým by se do toho šlo dostat. googluju jak můžu, ale o hlášce "SIM vypnuta" nikde nic... *plac*

hodnocení

0x

A byla to prodejna přímo O, nebo smluvního partnera? V tom druhém případě je možné, že ta slečna oprostě kecala a že tomu nerozumí. Jinak já měl poscit, že při zablokovaném PIN to chce PUJK. No ale když mobil trval na PIN...

Stejně bych ještě zkusil zavolat na zákaznickou podporu, třeba Vám tam poraděj líp.

doplněno 11.07.10 22:37:

No a tohle jsem původně psát nechtěl, abych se neřadil k honičům bycha, ale pto příště by asi bylo vhodné si kartu zazálohovat. Kabelem do počítače, ale třeba T-mobile nabízí službu zálohy online ne jejich serverech, bohužel jen pro některé typy mobilú, každý tuto službu nepodporuje. Jak to má O, nevím. (A i t-mobile to má pro tarifní zákazníky.)

hodnocení

0x

Zdravim, uplne stejny problem, stejny operator, oficialni pobocka o2 ve futuru, kamaradka odesla s podobnym vysledkem.

Proletel jsem sve diskuze o mobilech a pc na mobilmanii a sam jsem dosel druhy den odpoledne kdy bylo na prodejne asi pet lidi a ocumovali telefony...s opravdu velkym kravalem a hlasitou slovni pri s dvemi zaucenymi tupci(pokud vite vic nez oni mate vyhrano i kdyz se jedna i jinou vec nez je vas problem) jsem do petiminut odchazel s A4 vytystenych tel. cisel.Karta tehdy plavala i s telefonem a pokud se nepletu byla pausalni, a pak se i rozjela nicmene cisla byla hned...ono s kravalem se veci rychle hybou...staci byt ve spravnou chvili na pracaku, kdy tam autem prijede banda indoevropanu a dozaduji se svych seku...je treba si z nich brat priklad..aspon v necem...

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Jerry, teprve teďka jsem mrknul na Tvůj dotaz.

Tvůj operátor je vládcem Tvé karty, a umí podle čísla karty zjistit PIN, PUK, PIN1, seznam hovorů či SMS, aktuální lokaci telefonu, a všechno ostatní - vlastně to nemusí zjišťovat, má to v databázi. To jestli to "někdo" na "nějaké" přepážce nechce udělat protože to neumí a řekne že to nejde, je jiná věc. Některé údaje dají jen policajtům, něco uvolní jen se soudním příkazem, ale na něco máš nárok i Ty, pokud přijdeš s potvrzením, že karta je oficiálně Tvoje, tak mají povinnost k Tobě jako zákazníkovi kartu opět zprovoznit, v případě, že ji odpojili z technických důvodů, tak vyměnit za kartu novou s identickým datovým obsahem. Pravda, záruku na zachování dat nikdo nedá, ani v servisu, proto je dobré si dělat zálohy doma.

Tak to hlavně nevzdávej, tady musíš bojovat, aby Ti nes*ali na hlavu! A napiš jak pokračuješ! Držim palce!*palec*

jerrysek*
hodnocení

ahoj :) tak kontakty jsou zachráněny, protože jsem si schodou okolností asi před 14dny sesynchronizovala kontakty a diář s pc přes nějakej šílenej program od Motoroly, kterej odmítal fungovat. nakonec se mi nějak podařilo mobil připojit, nicméně potom profil, který jsem pro zálohu použila smazal, takže nastala panika *sok* ještě že ten program spolupracuje s Outlook Express, protože nebýt jeho a mého šikovného tatínka, tak nemám nic *dril* naněkolikrát se obnovovala smazaná data z disku, a nakonec se podařilo z toho dostat jako nějakou šílenou spleť znaků, na kterou tatínek vyzrál a mám zpátky všech 249 kontaktů *ua*

teď už zbývá akorát doufat, že mi vrátí zpátky mé původní telefonní číslo, protože SIM karta byla stará 6let a papíry od ní už se mi nepodařilo najít... v O2 jsem se stavovala znovu a slečna mi řekla, že by to možná šlo udělat, když jim řeknu poslední volaná čísla a přijaté hovory. tak jako tak to ještě není jisté, protože právo na nahlížení do registru hovorů má jen pan šéf, který se vrátí za týden a to se ještě neví jestli to vůbec udělá... takže mi držte palce, snad to vyjde *modla*

díky vám všem za odpovědi!

hop®

Milá Jerry, problém není v tom že by to nešlo, problém je v tom, že kartu pravděpodobně nemáš na paušál a že jsi ji koupila anonymně, takže operátor nejdříve musí nějakým průkazným způsobem ověřit, že karta je opravdu Tvoje, že jsi ji nenašla včera na ulici. Proto pro ověření chtějí třeba Tvoje poslední hovory, pokud bys našla kartu na ulici, samozřejmě bys je nemohla vědět. Pokud uděláš na pana šéfa smutné oči a vysvětlíš mu situaci, snad udělá i něco co není v jeho povinnostech a nějakým způsobem ověří Tvoje vlastnictví SIMky. Potom už by neměl být problém kartu reaktivovat, případně Ti dají novou se stejným číslem. Držím palce, ještě se pak ozvi, dík! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]