Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha svarecky Gama 160

Od: pepa224 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Vlastním cca 7 let svářečku Gama 160, invertorova svářečka. Pracovala bez problémů. Přestal mi zapalovat oblouk. Na desce plošných spojů jsem našel pouze vytečený kondenzátor, u místního prodejce jsem koupil červený, původní je modrý. Po zapájení součástky porucha stále přetrvává. Můžete mi prosím poradit, zda tento cerveny kondenzátor je shodný s vlastnostmi modrého kondenzátoru? Ani na originálu jsem nenašel polaritu, tudíž je asi jedno, jak ho zapájím...
Na vystupnich svorkach svarecky je 88V dc, což stačí k zapálení oblouku, ale když dám elektrodu k materiálu, jen jiskri a nezapali, přilepi se a vlivem velkého proudu dojde za chvíli k rozzhaveni elektrody a její degradaci. Nesetkali jste se někdo S tím? Kde hledat chybu?
Vím, svarecek je spoustu k prodeji, ale může to být i banální součástka do pár stovek... Děkuji

Porucha svarecky Gama 160
Porucha svarecky Gama 160 #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tak když tento kondenzator odešel tak je velmi pravděpodobné že budou další součástek vadné.

111®
hodnocení

1x

schema silová část

regulace

a jestli se sem vejde tak soubor .zip

gama160.zip1.29 MB
Porucha svarecky Gama 160 #3
Porucha svarecky Gama 160 #4
Porucha svarecky Gama 160 #5
pepa224
Děkuji moc. Budu bádat...

hodnocení

0x

Tento pán opravue zváračky a točí o tom vídea,myslím,že aj váš typ tam je.

Zkuste najít na youtube kanál killeroz, možná vám to pomůže, či navede dále.

pepa224
hodnocení

Áno, panovi "Killeroz" už jsem psal, bohužel neví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]