Dobrý den. Vlastním cca 7 let svářečku Gama 160, invertorova svářečka. Pracovala bez problémů. Přestal mi zapalovat oblouk. Na desce plošných spojů jsem našel pouze vytečený kondenzátor, u místního prodejce jsem koupil červený, původní je modrý. Po zapájení součástky porucha stále přetrvává. Můžete mi prosím poradit, zda tento cerveny kondenzátor je shodný s vlastnostmi modrého kondenzátoru? Ani na originálu jsem nenašel polaritu, tudíž je asi jedno, jak ho zapájím... Na vystupnich svorkach svarecky je 88V dc, což stačí k zapálení oblouku, ale když dám elektrodu k materiálu, jen jiskri a nezapali, přilepi se a vlivem velkého proudu dojde za chvíli k rozzhaveni elektrody a její degradaci. Nesetkali jste se někdo S tím? Kde hledat chybu? Vím, svarecek je spoustu k prodeji, ale může to být i banální součástka do pár stovek... Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.