Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trouba nešla a zase jde, jak to?

Od: ivasad® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
dneska odpoledne mi vylítly pojistky, (v chodbě při rozsvícení praskla žárovka), zatímco byla puštěná trouba (vestavná elektrolux). Pojistky jsem nahodila zpět, displej na troubě se rozsvítil, ale trouba nefungovala. Po otočení knoflíku nesvítila, nešel ventilátor horkovzduchu, nesvítila kontrolka termostatu. Zkoušeli jsme to několikrát. Podezření tedy padlo na pojistku v troubě. Tak že ráno zavolám opraváře. A teď o čtyři hodiny později jsem jen tak při cestě kolem trouby zkusmo cvakla kolečkem, a nechápu to, ono to funguje. Má někdo rozumné vysvětlení? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Co čas? Nenastavil se? Většinou bez nastavení času trouby nefungují. Nemusí být přesný, může být jakýkoliv, ale hodiny musí jít.

hodnocení

Jo, to bude ono! K čemu je tahle funkce užitečná, to fakt nechápu, ale opravdu, bylo to nakonec tím. Děkuji

macvac
hodnocení

3x

To je známá věc,že bez nastavení času trouba nejede. Výrobce asi myslí na to,aby se trouba zapnula ve správný čas při odloženém začátku pečení. Ale chtěl bych vidět,kolik lidí tuto funkci používá. Navíc nastavení času,třeba u mé trouby je tak nelogické,že při výpadku elektřiny musím metodou pokus a omyl přijít na správný postup nastavení času.Navíc když při výpadku proudu zrovnna nejsem doma,tak manželka čeká až přijedu,a obědváme třeba až k večeru(nadsázka).

hodnocení

No vidíte, známá věc píšete, a já jsem to nevěděla. Je mi 37, mám vysokou školu, a přesto se mi občas zdá, že už nestíhám dobu .
macvac

Tím to je známá věc jsem nemyslel nic zlého-spíš jsem to tam ani neměl napsat. Hlavně mi vadí ta nelogičnost výrobců všeho možného. Já teď třeba řeším to že mi televize mluví originálním zvukem,a za boha nikde nemůžu najít,kde se přepíná na češtinu. Ono to asi bude v nějakém "padesátém" podmenu,které nemúžu objevit.

rada

Macvac a Vaše manželka taky neumí číst návody? Občas takhle návod, k pračce, k bojleru, k multifunkční troubě, K kamnům, vytisknu a zalaminuju, a přivážu K spotřebiči

I když teda, troubu, která nepeče, když se resnou hodiny, jsem ještě neviděl, Co je to za značku? Viděl jsem, že čas začne běžet vždycky od nuly, všude, i v autech,

ale že tam výrobce da blikání a musí se to ručně nastavit? To musí být opruz.

hodnocení

Pro Rada: píšete Macvacovi ,, vaše žena taky neumí číst návody"? Myslíte taky - tzn. stejně jako já, zakladatelka? Návod jsem komplet přečetla do posledního písmenka a o tomhle tam není ani slovo. Tak nás neshazujte, jo, a běžte si zvyšovat sebevědomí někam jinam. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]