Dobrý den, mám schéma z ele.pohonu značky regara. Vysvětlí mi někdo jak mám pochopit co značí ty spínače S1-S6? Když se dívám třeba na schéma S1 tak když je nakreslený nahoře tak není stisknutý a je sepnutý kontakt 11 a 12? S2 je stisknutý a je sepnutý 15 a 16? Díky
Já to vidím tak, že když je S1 v tomto stavu na obrázku, tak ventil je v horní poloze, tedy zpravidla/obvykle "otevřený". Tedy servoventil když je otevřený, tak vývod 11-12 je propojený... Tedy ty obrázky ukazují stav ventilu, tedy otevřený/ zavřený a k tomu stav koncových spínačů.
Základ je zjistit které jsou signalky, polohové a momentové. Polohové a momentové se zapojí rozpínací do série. Signalky si nastavte jak potřebujete signalizovat před dojetím serva. Polohové musí vypínat dříve než momentové! Při nastavování krajních poloh pootočte ručně kousek zpátky.
S1 a S2 jsou momentové spínače, S3 a S4 jsou koncové spínače a S5 a S6 jsou signalizační spínače, které lze přesně doštelovat pro signalizaci na deblokační skříň. Při běžném provozu spínače S1 a S2 nikdy nerozepnou, pouze v případě, kdy by se do tělesa ventilu nebo klapky něco dostalo a nebo při selhání spínačů S3 a S4. Místo signalizačních spínačů S5 a S6 se často montuje pozicionér.
PS: nedovno jsem kreslil zapojení pro 10 takových pohonů.
hany
@23it23® Krásně jste mi to vysvětlil, díky moc. Jinak ze schématu to začínám chápat, jen od čeho je -KAS1 a -KAS2? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.