Nejste přihlášen/a.
Dobrý den otázka pro odborniky ,mám na domě umístěny anteny na internet od jisté společnosti která si u mě pronajala stožár,pořídil jsem si radio na příjem DAB+ ale nejsem spokojen s příjmem signál není kvalitní má výpadky ,otázka tedy zní je možné aby wifi vyzařování rušilo přijem rozhlasového vysílání?anteny jsou umístěny cca 4 metry od sebe,
Zeptám se technika až přijede na ůdržbu ,,ale ten mě může nakukat co bude chtít ,,,proto se ptám nezávisle zde ,,děkuji
doplněno 08.03.24 17:24:
Dobrý den ,,tak problem je vyřešen
je to těma antenama ,hodil jsem kus koaxu z balkonu a hraje to v pohodě tak že zitra budu testovat kam dám antenu
1x
Dejte anténu jinam,nejlépe co nejdále na opačnou stranu domu.
Jaké máte pokrytí DAB+?Celoplošný multiplex by měl být o.k.,ty ostatní žádná sláva...
Pásmo kousek vedle využívá MATRA,TETRA a všechny ostatní digitální složky zabezpečení státu...
Zahraniční multiplexy v některých místech problém...
Dům má i jiné obyvatele?Může jít o jiné síťové rušení...nabíječky,zdroje,kotle,počítače...
0x
Tak kontaktuj tu jistou společnost a zeptej se jich, jestli bys mohl v nějakém vhodném termínu (na kterém se společně dohodnete) provést vypnutí antén na stožáru na krátkou dobu.
Při tom výpadku si otestuješ příjem DAB+.
Pokud by ta wifi rušila signál DAB+, tak při vypnutém vysílači by nemely být problémy.
To je asi nejjednodušší zkouška - z mého pohledu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.