Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjem DAB+rušení

Od: koko odpovědí: 6 změna:

Dobrý den otázka pro odborniky ,mám na domě umístěny anteny na internet od jisté společnosti která si u mě pronajala stožár,pořídil jsem si radio na příjem DAB+ ale nejsem spokojen s příjmem signál není kvalitní má výpadky ,otázka tedy zní je možné aby wifi vyzařování rušilo přijem rozhlasového vysílání?anteny jsou umístěny cca 4 metry od sebe,

Zeptám se technika až přijede na ůdržbu ,,ale ten mě může nakukat co bude chtít ,,,proto se ptám nezávisle zde ,,děkuji

doplněno 08.03.24 17:24:

Dobrý den ,,tak problem je vyřešen *hej*je to těma antenama ,hodil jsem kus koaxu z balkonu a hraje to v pohodě tak že zitra budu testovat kam dám antenu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
4m je na houby...
Dejte anténu jinam,nejlépe co nejdále na opačnou stranu domu.
Jaké máte pokrytí DAB+?Celoplošný multiplex by měl být o.k.,ty ostatní žádná sláva...
Pásmo kousek vedle využívá MATRA,TETRA a všechny ostatní digitální složky zabezpečení státu...
Zahraniční multiplexy v některých místech problém...
Dům má i jiné obyvatele?Může jít o jiné síťové rušení...nabíječky,zdroje,kotle,počítače...

hodnocení

0x

Tak kontaktuj tu jistou společnost a zeptej se jich, jestli bys mohl v nějakém vhodném termínu (na kterém se společně dohodnete) provést vypnutí antén na stožáru na krátkou dobu.

Při tom výpadku si otestuješ příjem DAB+.

Pokud by ta wifi rušila signál DAB+, tak při vypnutém vysílači by nemely být problémy.

To je asi nejjednodušší zkouška - z mého pohledu.

hodnocení

0x

Jakou anténu pro DAB+ tam máte? Jaký svod a jak dlouhý?

koko
hodnocení

Antenu mám zn.MAXIMUM svod 10 metrů s odpojenim mě uz taky napadlo ale to jejichzařizení má pro případ vypadku proudu záložní baterii

111®
hodnocení

0x
Ja mam DBA+ Bez anteny a nemám problém.

Tak ono záleží na umístění přijímače vzhledem k vysílači - blízko vysílače (pokud na něj přímo vidíte) skutečně mnohdy ani anténu nepotřebujete.

Přehled vysílačů:

parabola.cz/...

Databáze vysílačů:

ctu.gov.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]