Nejste přihlášen/a.
Potřebuji měřit výšku hladiny vody, která bývá v 70% zakalená. Měřit chci tlakovým čidlem, ale díky zakalení čekám, že tlakové čidlo se ucpe a nebude měřit. Napadlo mně použít vodovodní trubku, na jeden konec dát EPDM flexibilní záslepku, trubku naplnit destilovanou vodou. Do trubky dát tlakové čidlo a druhý konec pevně zadělat. Trochu ale řeším, jak s vývodem kabelu z trubky. Elektro průchodka se blbost, to je jediné, co mně napadlo.
To řešíš jaksi divně.
V kapalině je stejný tlak, protože je nestlačitelná. Takže místo abys schovával čidlo tlaku do trubky, tak je připojíš do trubky s destilkou přes nějaký návarek se závitem. Tak budeš mít čidlo venku a nebudeš řešit průchodku pro kabel.
A ta EPDM záslepka bude fungovat jak? Pokud se bude v trubce posouvat, tak to asi nebude stoprocentně těsné a tření mezi záslepkou a trubkou bude zkreslovat měření.
Podle mne by mělo bohatě stačit umístit čidlo tlaku tak, aby mělo přívod pro měření tlaku dolů. K čidlu doteče voda a ta se bude velmi málo pohybovat při změně tlaku. Takže tam nebude voda proudit a tedy se tam nebudou usazovat nečistoty z vody.
Další možností je měřit výšku hladiny nějakým ultrazvukovým čisdlem a měřit to odrazem o hladinu. Tam ti znečistění vody bude úplně jedno.
A potřebujete měřit hladinu analogově, přesně? Já vzal odpadní trubku 40 mm a osadil v rozestupech toto: hadex.cz/...
Stačí pak tím někde rozvěcet LEDky v krabičce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.