Nejste přihlášen/a.
dobrý den, dostal jsem se k vraku el.cigarety a tak jsem si chtěl objasnit jak funguje; dospěl jsem k spínání žhavícího proudu (až 2A) tím malým bezkontaktním miniválečkem (spínačem) s přívodem od baterie a vývodem +polu do topítka . Neumím si ale objasnit, na jakém principu vlastně pracuje, co v něm je, jak to funguje. Je tu někdo obeznámenej a ochotnej mi mi tuto "záhadu" objasnit.
Elektronická cigareta spíná buď tlačítkem, nebo podtlakovým senzorem (potáhnete - sepne)
Toto na obrázku je podtlakový senzor.
píšete podtlakový senzor, ale jak v té součástce vytvořím podtlak, když je podle mě celá zakrytována, na co by v ní ten podtlak a jak zapůsobil. Je do ní přivedeno plné napětí baterie a vyveden +pol.
Přesně jak to funguje vám neřeknu.
Ale vetšina (všechny) e cigarety co jsem používal, nebo použivám, mají nasávací otvor. (může být i malilinkatá dirka, ani si jí nevšimnete)
Tudíž předpokládám ža nasajete e cigaretou vzduch, sepne se ten senzor a tím pádem sepne kontakt z baterií, no a začne žhavit.
dobrý den, tak jsem pořádně očistil to černé bakelitové pouzdříčko, ve kterém byl spínač uložen a skutečně tam je malinkatá dírečka. Ale - nedal jsem si pokoj a v paneláckých možnostech jsem spínač rozkuchal a jeho obsah v Al obalu je zřejmý z přílohy ( objevil se mi jen pětipinový IO ); tak je pro mne i nadále záhadou, jak může podtlak nebo procházející vzduch způsobit spínací činnost toho IO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.