Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čáry v obraze

Od: davirek® odpovědí: 5 změna:
Zdravím, již jsem pár měsíců vlastníkem tv Sharp Smart TV 4K 55″ 55GP6260E. Již taky delší dobu pozoruju, že se v obraze při tmavých scénách a v tmavých místech obrazovky objevují vodorovné rušivé čárky. Naskočí a zase zmizí. Někdy je větší i pres téměř celou šířku obrazovky, jindy malá ( krátká) objeví se na chvilku cca 0.1s. Mám to vypozorováno jak s přehrávání z externího zdroje tak z aplikace přímo v TV. Hlavně je to viditelné při přehrávání z Kodi. Napadá někoho čím by to mohlo být? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než na to koukat tak dlouho, už bych byl s tím v servisu. Od toho servis je.

hodnocení

Jasně. Ale první, co servis udělá, že to dá do továrního nastavení a pustí si nějaké své test soubory. Tam se to nemusí projevit. Mě to při sledování TV přes DVB T, PS5 a sledování přes Poda STB taky nedělá. Spíš mě napadlo, zda se to nedá ovlivnit nějakým nastavením.

thetruth
hodnocení

0x

Nemá ta TV nějaká SW "vylepšovátka" obrazu? Ta mne napadá, že by mohla zasahovat do obrazu. Tak projít menu a povypínat. Pak ještě prubnout aktualizaci SW, jestli nějaká je. Pokud nic z toho nepomůže, tak jedině servis. Ale tam bych se bál toho, že řeknou, že nic nenašli a pošlou to zpět. U takovýhle málo znatelných závad se to stává.

hodnocení

Postupně vypnout vylepšovátka a taky úplně kompletně všechny jsem vyzkoušel a stejně se to děje. Někdy naskočí čára i přes celou obrazovku. Opravdu zvláštní problém. Můžu ještě zkusit obnovit tovární nastavení, ale nevím nevím.

lmgify
hodnocení

0x

Blikne to i při hraní nějakého tvého souboru? Blikne to pokaždé na stejném místě souboru? Že bys jim to mohl v servisu předvézt.

Zkusit jsi stáhnout nejnovější firmware ze stránky výrobce/dovozce té tv?

Jestli je to ale jinak opravdu náhodné, tak snad mít pokaždé při sledování TV na ní namířenou běžící kameru (mobil). Zaznamená to sice dlouhé hodiny ničeho, ale zachytí to i ten záblesk a pak zbytek toho předchozího záznamu můžeš smáznout a servisu ukázat jen těch pár sekund kolem záblesku. *nevi*

Původně jsem myslel, jestli to nemůže být nějaké prosvítání přes rozptylovací vrstvu podsvícení, ale teď už tomu moc nevěřím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]