Vybírám telefon pro přítelkyni. Mobil používá jen pro poslech hudby, sledování videí, navigaci, surfování po internetu. Telefon co jsem vybral má podporu pouze 4G (LTE). Je to v tomhle případě vážný nedostatek? Data používá ale jen na zmíněné věci. Hry nehraje a hrát nebude. Díky
Osobně zatím telefon pouze se 4G nepovažuju za problém. U 3G/4G to bylo jiné, protože 3G bylo prakticky jen ve městech a mimo města tím pádem internet prakticky nefungoval. Pokrytí 4G je (zatím) lepší než pokrytí 5G a rychlosti 4G jsou na běžné použití zcela dostačující.
mordor
Jestli telefon má podporu 5G nebo 4G, je de facto uplně jedno. Jsou to volitelné funkce, které jsou v nastavení.
@mordor co je volitelné v nastavení? U telefonu s podporou 4G rozhodně není v nastavení volitelná síť 5G. A jedno to není.
mordor
Ne, to určitě není. Asi jsem to blbě napsal, ale myslel jsem si, že to i tak pochopíš. Telefony s podporou 5G jsou teď levné a je jedno, jestli si koupíš model s touto funkcí. Samozřejmě v rámci možností, když má 5G, dá se to přepnout jednoduše.
mordor
Samozřejmě, mít něco navíc je vždycky rozumné. Nikdy nevíte, kdy se situace změní a nové technologie budou potřeba. Například 5G síť může být ve velkých městech velmi užitečná, a pokud váš telefon ji podporuje, nemusíte kupovat nový mobil jen kvůli tomu
Odpověď je v tom, co má perspektivu. Sítě 4G jsou v podstatě hotové, nové pokrytí u nich nelze moc očekávat. Rozvoj půjde po linii 5G. Takže i když nepotřebuju videopřenosy, tak mám 5G telefon abych měl jistotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.