Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje tato nahrávací karta

Od: janek odpovědí: 4 změna:
Zdravím.
Mám bluetooth mikrofon s jack 3,5 výstupem a potřeboval bych to nahrát. Buď v počítači nebo v telefonu. Dostala se mi do ruky tato tato nahrávací karta a myslel jsem že je to přesně to, co hledám. Ale připojil jsem mikron a nic. Karta nereaguje. Připojil jsem ji do telefonu i notebooku a jen se rozsvítila.jinak nic.
Může být problém v tom, že jsem jenom připojil audio a video do hdmi konektoru zůstalo nezapojeno? Měl jsem zato, že to bude fungovat i se samotným konektorem. Zda se, že ne.

Jak funguje tato nahrávací karta
Jak funguje tato nahrávací karta #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml
hodnocení

2x

Tak zkuste připojit i video. Tohle je karta pro youtubery, kteří potřebují komentovat dění na obrazovce třeba ve hře. Samotný zvuk to asi nahrávat umí (stačí si zvolit audio té webkamery (počítač tohle zařízení vidí jako webkameru) jako zdroj zvuku), ale je otázkou, jestli není potřeba připojit i nějaký obraz. Na nahrávání mikrofonu bohatě stačí zvukovka v počítači nebo nějaký levný kolík do USB (dá se sehnat i do stovky) něco jako toto mironet.cz/... a milion dalších výrobků.

Opravdu kvalitní aspoň podle recenzí byla soundblaster X-Fi zvukove-karty.heureka.cz/... ale ta už se dávno neprodává (dělá se jiná, neznačková, co vypadá podobně a stojí třetinu alza.cz/... no jak koukám už skoro polovinu, ale s tou zkušenosti nemám). Já teda nejsem audiofil, takže to těžko můžu rozporovat. Ale když jsem zkusil měření (tónový generátor + nahrávání v počítači a následná analýza), pozoroval jsem kompresi dynamiky, něco, co podle mě u kvalitní zvukovky nemá co dělat, prostě když přivedu signál s větší amplitudou, má ho to podle mě ořezat a ne zmenšovat zesílení. Jinak THD bylo na úrovni numerických nejistot a uvěřitelného THD tónového generátoru.

Ale to už se bavíme o vyšším levelu, vám jde zatím jen o navázání spojení. Je potřeba v nahrávacím programu (třeba audacity) vybrat správný zdroj zvuku. Jestli přes bluetooth nebo přes kabel, to je lhostejné (každé má svoje, teoreticky by mělo být lepší nahrávat rovnou z bluetooth, ale praxe je bohatší). V nahrávacím programu je potřeba vybrat správný zdroj zvuku a většinou je na výběr i ovladač zvuku (ale na tom asi nezáleží, to je potřeba řešit při víc jak 16 bitovém AD).

janek
hodnocení

Tyhle kolíky do usb už jsem zkoušel. Je to ale jsou dost nekvalitní. Mikrofon byl používanej na dechovej nástroj. Moc hlasitej zvuk to nedokáže kvalitně zaznamenat. S touhle kartou bych mohl mikrofon pustit do repráku a zároveň i nahrávat do telefonu když u sebe nemám notebook. Ale zkusim sehnat kabel na video a uvidíme.

hodnocení

0x

Jedná se o toto? Nebo z Allegro?

janek
hodnocení

Je to ten od applu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]