Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dobří lidé, pomohl by Invalidnímu Důchodci, který nemá moc peněz, alespoň radou?
Mám tu všude moc kamer maket (a i policie se mně už mnohokrát ptala na záznamy když neustále vykrádají sousedy po obou stranách).
Chtěl bych alespoň 2 nahradit opravdickými, které se budou aktivovat až pohybem a nebo z mobilu – Abych nemusel vrtat zdi a dodávat jim napájení. Jsem sice slaboproudař, ale dnešní dobu už nezvládám.
Pozn. : Od Jablotronu (bomba firma) tu mám MNOHO dálkových čidel a baterky(ikdyž drahé) vydržejí mnoho let.
Cca před 3mi lety tu byl kluk, který mi na mobilu ukázal obraz, rozdělený
Na 4 čtverce, jak mu to hlídá pozemek. Mě to stačí za dva, ale abych se k tomu přes mobil dostal JÁ i paní majitelka.
Moc děkuji za jakou koli radu.
Michal
Dobrý den,
Pokud by jste netrval na aktivaci pohybem, tak můžu doporučit např. TapoC310 od společnosti TP-Link, kterou sám vlastním. K internetu se připojuje přes WiFi ale jde to i přes kabel. Pro napájení není nutné vrtat - kabel má tenký a jde i přes zavřené okno (Tak to mám sám a kabel neporušen a těsnění okna také neutrpělo). A pro uchycení jsem si udělal jednoduchou dřevěnou konzoli, na kterou jsem ji připevnil. Vyhnul jsem se tak vrtání do stěn. A udrží i holuby, kteří se občas na kameru posadí :D
K ovládání náhledu se přes mobil dostanete. Bohužel mobilní aplikace je ale i jediná cesta k ovládání, takže záleží na preferencích. Ovládání je ale celkem intuitivní a přehledné a je v češtině.
Videa jdou ukládat buď na paměťovou kartu v kameře nebo na cloud Tapo. Ten je ale už zpoplatněn a cena je od 85,- za 1 kameru. Pokud by jste měl 2, cena je tuším za 159,-. Toto jsou ceny za měsíc. Dá se koupit i roční předplatné, které vyjde levněji a 2 měsíce máte "zdarma". I když budete mít 2 kamery, není nutné platit cloud za 2 ale můžete mít klidně 1 s cloudem, druhou bez.
Výhoda cloudu "neomezené" uložiště záznamů. Nahrávky jsou v něm cca 30dní. U paměťové karty jste omezen kapacitou karty.
Umožňuje i připojení k jinému SW k nahrávání a tak nejste vázán jen na jejich účet.
V nastavení kamery si můžete určit, jestli má zaznaménavat při každém pohybu kdekoli nebo jen v určitých oblastech. Stejně tak můžete vybrané oblasti začernit a mít tak "zóny soukromí". Funguje to pak tak, že se kdykoli můžete podívat na živý záznam ale kamera záznam uloží jen ve chvíli, kdy zaznamená pohyb. Citlivost na pohyb si můžete nastavit - při velké citlivosti to může nahrávat i ve chvíli, kdy se proletí např. moucha před objektivem nebo zaprší. Tak si to tímto můžete odladit.
Osobně, krom toho ovládání přes mobil jsem spokojený. Venku mi visí už 2 roky a zatím bez problémů.
Přeji hezký den
Na baterky a ještě bezdrát wifi kamera asi moc nejde, to jedině fotopast. To se prodává všudemožně, v každém obchodu s elektronikou, elektro Wort, Datart...
Kamery se napájí standardně po datovém UTP kabelu přes PoE. Ten kluk, co vám ukázal kamery, tak kamery asi nenapájí baterkama...
Když se vám nechce vrtat, tak si pozvat hodinového manžela, ten vám to vyvrtá, jeho manželka uklidí...
Ale jelikož mám také nápad a záměr hlídat Perimetr, tak mě zajímá nějaké cenově rozumné řešení, a bezdrát ani baterky nepožaduji, a spíše nějaké levné řešení, samozřejmě standardně napájení 12 V (protože uvažují i o variantě, že to bude napájeno solárním systémem s 12 volt akumulátorem), takové řešení, které se aktivuje pohybem a v tu chvíli spustí nějakou akci, záznam, i notifikaci na mobil... Úplně ideálně kdyby to nahrávalo někde do cloudu, abych nemusel mít vlastní rekordér.
Ps: důchodce, to je něco jako matka ( samoživitelka ), že by hned všechno mělo být za třetinu ceny? Ale chápu to, já tak ti do toho nechci nacpat balík, chci dobrou službu za dobrou cenu, neboli uspokojivý výkon za přiměřenou cenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.