Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně bouchání bubnu pračky při ždímání. Zjistil jsem, že buben je na straně kde není motor chycen přes ložisko a nějaký bazmek pro přenos točení (možná něco se zubama v pouzdře chyceném na plechu toho bubnu, nevím), takže když otočím bubnem tak se točí i šroub na hřídelce, ale když ho chytnu klíčem, tak při točení bubnu cítím, že to mezi bubnem a uchytem přeskakuje, jakoby jste měli ohoblované zuby a ta síla se už nedokáže přenest.Nevíte náhodou jak je to tam uděláno a jestli to má cenu opravovat.( vyndat plechový buben z toho plastovýho bubnu atd., povolit ten šroub který drží střed v ložisku nejde, protože se to protáčí i když chytnu buben, aby se netočil) Děkuji
co to je za pračku? Většina tam má přírubu přinýtovanou k bubnu , tak možná uhnily nýty... ale to by jste poznal ze vnitř bubnu
není zač, a ano ,máte svařovanou vanu.Dá se rozříznout a znovu zavařit,já to dělal na dvou a je to jeb...
Ale dělají to i firmy , jen jestli se to vyplatí elektrahk.cz/...
To zelené púzdro,čo je v ňom ložisko sa vyskrutkuje, mení sa celý domček s ložiskom. Na jednej strane je ľavý a na druhej strane pravý závit. Po vyskrutkovaní domčeka, uvidíte v akom stave je hriadeľ bubna, ak je vydretá,tak práčka do zberu,ak je OK tak kúpiť nové ložisko. Nové si kúpite podľa čísla na starom.
Jedná se o to, že se plechový buben může točit i když podržím upínací šroub v hřídeli (takže ten šroub ani nemůžu povolit), což by mohlo být způsobeno utržením příruby z bubnu.
Ešte som sa nestretol s tým,aby bol utrhnutý celý unášač od bubna. Hrideľ sa niekedy mení len, ak je vyžratá kde ide tesnenie a prepúšťa vodu do ložiska,no vačšinou sa mení celý bubon. Vaňa sa rozrezuje vtedy,ak sa mení bubon kvoli hriadeľom alebo kvoli ložiskám,že sú tak zle konštrukne umiestnené. Na vašej pračke by šlo o výmenu bubna,ložiska sa menia bez rozrezania bubna. Inak na tej malej skrutke v hriadeli si matne spomínam,že je tak asi ľavý zavit a preto vám to nejde povoliť. Oni tam majú ľavé a pravé závity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.