Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
když zapojím USB DVB-T k pokojovému rádiu, které má USB vstup budu chytat radio stanice? Lze poté nějakým způsobem naladit i radio stanice které nejsou vysílané digitalně.
Řeším problém s radiovým signálem v domě na určitém místě lze naladit na radio anténu pár stanic, na onom místě je mi to, ale na...
Děkuji za odpověd případně tip jak to vyřešit nebo kde se obrátit.
to luke - souhlas. Jinak by každý tuner - přijímač mohl pomocí PC zachytával i v HD rozlišení - což není pravda. Jednoduchý přijimač s mezifrekvenci bez demodulace by měl velmi nízký příkon - čipy v TV kartách hřejí hodně - tedy zpravovávají větší datové toky. A PC může být na příjem DBV-T slabý (pro příjem PAL 720x576), stačí CPU 1GHz a průměrná grafika.
Spise nez moznost zachycovani v HD by takova USB klicenka mohla zachytavat jakekoliv radiove vysilani, tedy i napr. DVB-T2, coz ocividne nefunguje.
Ke sve posledni reakci jeste doplnim, ze nejenze nesouhlasim s tou demodulaci na strane PC, ale navic nesouhlasim ani s tim, ze se jedna o softwarove radio ("SDR"). Jedna se o normalni prijimac (vsadil bych se, ze to bude klasicky heterodyn s mezifrekvenci), a v zakladnim pasmu dojde k demodulaci digitalni modulace. Vystupem je pak bitovy stream daneho programu nebo nektere cipy umi i cely DVB MPEG Transport stream.
Nekomentujte něco čemu nerozumíte a co jste si nikdy nevyzkoušeliTvrdit, ze protoze jeden Realtek muze fungovat jako SDR, tak ze takhle fungujou vsechny DVB-T USB klicenky, je dost odvazne tvrzeni.
Martine, je vidět, že se v tunerech vyznáš, tak mi prosím poraď, co je asi příčinou toho, že DVBT tuner HYUNDAI PDP 371 DVBT v přenosném DVD přehrávači naladím jen na CT 1, 2, PRIMA Family, PRIMA Cool, NOVA a BArrandov a nic víc. Při tom na tutéž anténu, když jí zapojím do setop -boxu SENCOR, tak chytím i TV Šlágr, PRIMA Zoom, Smíchov a ještě něco dalšího. Frekvenční rozsah tuneru jsem v návodu nenašel. Je to možné, že je omezen?
Díky, Martine, za vysvětlení problému. Mám skutečně aktivní pokojovku z Polska (takový dipól do kříže a za ním síto), ale nezdá se mi špatná, když ten SENCOR setop-box na ní jede dobře. Měl jsem venkovní YAGI anténu a stále to kostičkovalo, tak jsem ji zrušil. Přijímám buď Bukovou horu nebo převaděč v Benešově nad Ploučnicí, nevím jak to zjistit), ale myslím si, že je to jedno. Budu se asi muset smířit s tou nižší citlivostí tuneru v tom přenosném DVD přehrávači.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.