Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční řetěz nesvítí s novýma žárovkama

Od: fsafas odpovědí: 11 změna:

Ahoj, dával jsem kámošovi nové žárovky do vánočního řetězu. Má řetěz 16 žárovek 14V 0.1A a dal jsem mu k tomu nové žárovky 14V 0.2 jenom 3 kusy. Je možné že když vymění jednu tu starou 0.1A za tu novou 0.2A tak celý řetěz nebude svítit? Mě to přijde jako nesmysl ale nejsem si jistý. Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na některých nových žárovkách může být ten středový cínový kontakt nízký, nedosáhne na střední plechový kontakt v objímce...
Většinou stačí jen ten středový plíšek opatrně nadzvednout. Nebo přidat trošku cínu na žárovku.
halamus

> Většinou stačí jen ten středový plíšek opatrně nadzvednout.
Ten plíšek asi kdysi byl výše, ale festovně zatažená žárovka a teplo udělaly své.

Protože Poradnu čtou i laici, důrazně upozorňuji, že s plíškem manipulovat až po odpojení od elektřiny.

111®
hodnocení

0x
Rezez by svitit měl.

hodnocení

0x

V řetězu jsou některé žárovky vadné. Použití žárovek 14V 0.2A má jen ten vliv. že ty žárovky 0.2A budou méně svítit. Takže hezky z jedné strany žárovku po žárovce měnit, až se řetěz rozsvítí.

hodnocení

0x

Dobrý den! Když tam dá jednu 0,2 A tak by to mělo svítit, jen ty ostatní 0,1 A budou svítit o něco víc a ta 0,2A bude svítit o něco méně.

Jestli mu to stále nesvítí, tak je tam vadná další žárovka. U tohoto typu řetězu se 14 V žárovkami bývají žárovky zapojené v sérii, přímo na 230 V.

Jen tam nesmí dát těch 0,2A moc, pak se ty zbylé 0,1A budou přepalovat.

halamus

> Jen tam nesmí dát těch 0,2A moc, pak se ty zbylé 0,1A budou přepalovat.
Anebo vyměnit komplet včechny.

fsafas
hodnocení

Díky. Tvrdím mu že je to kravina že by to nefungovalo.. Ale tvrdí mi že když tam dá starou žárovku že to jde.. Ale osobně u toho nejsem tak nevím.

Tak je ta nová žárovka 0,2A vadná, ať zkusí jinou...

fsafas
hodnocení

Teď jsem si sním psal tak to opravdu s novýma žárovkama nefunguje. Vlákno nových žárovek propípnuto multimetrem a vlákno je ok..

Nahoře se píše také o objímce:

Na některých nových žárovkách může být ten středový cínový kontakt nízký, nedosáhne na střední plechový kontakt v objímce... Většinou stačí jen ten středový plíšek opatrně nadzvednout. Nebo přidat trošku cínu na žárovku.

A ještě je tu propojovací drát ...

To jsem mu přesně také psal.. Prý žárovka kontakt má.. No kdo ví jak.. Žárovky mi dá a vyzkouším to u mě.. ale myslím si že tam fakt nemá kontakt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]