Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promítačka bez chlazení

Od: janka odpovědí: 4 změna:
Vyrábějí se promítačky s HDMI vstupem, které by byly naprosto tiché? Tj. pouze s pasivním chlazením.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mám z dětsví promítačku Diax, je zcela tichá, ale bohužel ještě nemá HDMI vstup. :)

Jo, tu jsem taky měl. 25 W žárovka v bakelitové škatuli sice aktivní chlazení nepotřebovala, ale dost se to hřálo. Dodnes (cca 65 let) si pamatuji některé obrázky a tytulky z diapohádek na kinofilmu ("...princ stoupal po zlatém žebříku / vlny stoupaly výš a výš...").

Jak vlastně skončil onen diaprojektor už nevím *zmateny*, ale z jeho čoček jsem se kdysi pokoušel zhotovit dalekohled. Ještě je nám schované *frajer*.

Možná se tam dávala silnější žárovka, a pak ta horní mřížka byla horkem hezky pomačkaná. Taky si pamatuji ten boj, jak tam film správně strčit, aby obraz nebyl vzhůru nohama, nebo otočenè titulky. Hlavně když se to vytáhlo po delší době a film ze strkal potmě.
mll

Tu taky pamatuju. A vzpomínám, že tam byla 40W žárovka, ale asi to bylo moc, plast byl různě deformovaný. Jó to byly časy, ani nevím, kam se všechny ty filmy poděly, čočky z promítačky ještě dlouho táta používal místo lupy na čtení. Pořád mi přijde zábava nad tím užitečnější než čučení do počítačů a mobilů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]