Nejste přihlášen/a.
Jo, tu jsem taky měl. 25 W žárovka v bakelitové škatuli sice aktivní chlazení nepotřebovala, ale dost se to hřálo. Dodnes (cca 65 let) si pamatuji některé obrázky a tytulky z diapohádek na kinofilmu ("...princ stoupal po zlatém žebříku / vlny stoupaly výš a výš...").
Jak vlastně skončil onen diaprojektor už nevím , ale z jeho čoček jsem se kdysi pokoušel zhotovit dalekohled. Ještě je nám schované
.
Tu taky pamatuju. A vzpomínám, že tam byla 40W žárovka, ale asi to bylo moc, plast byl různě deformovaný. Jó to byly časy, ani nevím, kam se všechny ty filmy poděly, čočky z promítačky ještě dlouho táta používal místo lupy na čtení. Pořád mi přijde zábava nad tím užitečnější než čučení do počítačů a mobilů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.