Nejste přihlášen/a.
Nevím, do jaké rubriky to správně strčit ... chybí mi elektrotechnika.
Potřeboval bych poradit, jak udělat signálku pro dvoutarif. Použil jsem doutnavku (z důvodu malé spotřeby), ale má tak nízkou spotřebu, že svítí (že se to špatně rozeznává) i když je doutarif vypnutý - patrně indukce. Vyzkoušel jsem i prodávané kontrolky s LEDkou, s podobným výsledkem. dalo by se to řešit zapojením relátka, ale jinak není potřeba a cívka má zase větší spotřebu. Zkusil jsem zapojit i 2 doutnavky do série, bylo to lepší, ale chtělo by to ještě. Paralelní zapojení taky nepomohlo. Hledám nějaké schématko zapojení na 230V pro LEDku, pokud možno aby negovala stav řídícího vstupu (teď mi doutnavka svítí v NT a ve vysokém o málo míň - tak naopak). A bez trafa. Nebo jinej chytrej nápad. Dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.