Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Signálka dvoutarifu

Od: Sandokan odpovědí: 3 změna:

Nevím, do jaké rubriky to správně strčit ... chybí mi elektrotechnika. *tuc*

Potřeboval bych poradit, jak udělat signálku pro dvoutarif. Použil jsem doutnavku (z důvodu malé spotřeby), ale má tak nízkou spotřebu, že svítí (že se to špatně rozeznává) i když je doutarif vypnutý - patrně indukce. Vyzkoušel jsem i prodávané kontrolky s LEDkou, s podobným výsledkem. dalo by se to řešit zapojením relátka, ale jinak není potřeba a cívka má zase větší spotřebu. Zkusil jsem zapojit i 2 doutnavky do série, bylo to lepší, ale chtělo by to ještě. Paralelní zapojení taky nepomohlo. Hledám nějaké schématko zapojení na 230V pro LEDku, pokud možno aby negovala stav řídícího vstupu (teď mi doutnavka svítí v NT a ve vysokém o málo míň - tak naopak). A bez trafa. Nebo jinej chytrej nápad. Dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Kdybychom věděli k čemu má sloužit výsledek, tak bychom snáze poradili. Dotaz je značně obšírný.

malíček
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Na netu si najdi ČEZ a zjistíš doby spínání čas. spínače podle
kódu který je na něm napsaný.Můžeš potom do zásuvky kterou používáš
zapojit časový spínač a budeš bez starosti.
Dík, dobrej nápad, *frajer* ale schválně ty časy šoupou, aby to nešlo takhle dělat! *cert*;)*afro*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]