Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení oběhového čerpadla solárním regulátorem

Od: krystof odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mohu tímhle regulátorem napájet oběhové čerpadlo? Jde o to že na výstupu je modifikovaná sinusovka, tak jestli by to nevadilo čerpadlu. Jednalo by se jen o pár hodin, z důvodu vypnutí proudu.

tipa.eu/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Modifikovaná sinusoida se "nehodí" pro napájení motorů; jeho zvuk za chodu "rve uši", zkoušel jsem to u obyčejného oběhového čerpadla, starý typ s kondenzátorem i novější Wilo, zdal jsem to po pár minutách...Jaké máte čerpadlo? Typ, výrobce? Je v něm elektronika?

krystof
hodnocení

Mělo by být stejné jako tohle..

Napájení oběhového čerpadla solárním regulátorem
krystof
hodnocení

Myslel jsem si že to nebude vhodné, tak raději použiju měnič 12V na 230V.

hodnocení

0x

Nie, na vas ucel je vhodna UPS so sinusovym vystupom. Ako vyriesite situaciu, ked bude zamracene alebo v decembri tma o 16:00? Solarne panely bez akumulatorov nie su ako zaloha pre cerpadlo vhodne.

krystof
hodnocení

Počasí pod mrakem by nebyl problém, na čerpadlo je to stále dostačující výkon. Jak říkám, bylo by to jen na jeden den z důvodu vypnutí proudu. Ale nakonec použiju měnič 12V/230V.

Pozor aj na menice, nie vsetky su sinus !

Ak mate hlaseny vopred vypadok elektriny, tak nemyslim, ze je nutne kurit, teplota klesne len o par stupnov.

krystof
hodnocení

Mám sinusový měnič.

Tak to bude v pohodě; výkon měniče? Čerpadlo je starší běžné, bez elektroniky...

krystof
19.02.24 17:24
hodnocení

600w

hodnocení

0x
Tím to rozhodně ne! Navíc to není modifikovaná sinusovka, ale PWM modulace.
Pokud vám jde jen o zálohu použijte toto:
tipa.eu/...
krystof
hodnocení

Už je to vyřešené, použiju měnič 12/230V sinus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]