Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě TV z Italie

Od: boule® odpovědí: 70 změna:

Zdravím, mám takovou otázku.Vybírám novou TV (Panasonic TX-65MZ1500E) a konkrétně v Itálii je o 20k levnější než u nás v ČR. Chci se zeptat jestli nevíte, nebo kde zjistit, jestli nebude s TV nějaký problém ohledně funkčnosti když je prodávána/určena pro Itálii - třeba tunery... To jestli je tam české menu se zeptám prodejce, ale chtěl jsem se nejdřív poradit na co si dát pozor a jestli to má vůbec cenu - riziko reklamace a pod. Díky za pomoc

70 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

3x

Taky je potřeba zjistit jak by to bylo s DPH a clem, aby to pak nevyšlo podobně.

jirib
Převoz neřeší...jsme v schengenu...
Elektronika nejsou cigarety,alkohol,PHM...

jirib
hodnocení

3x
Může mít jinou zásuvku na 230V...
Problém s češtinou...
Problém s reklamací do Itálie?
Tunery to bude mít asi standartní...DVB-T2,DVB-C nebo DVB-S2(na 13° i ve 4K)...šachta na CI+ dekodéry...?
Rozdíl 20.tis...dejte odkaz!
lmgify

Ceny: Itálie 1, 2 ČR 1, 2

jirib
150cm...kráva...
24kg...
Aby tv vůbec přežila převoz a nedal jste italům jenom vidělat...
Jsem zvědavej,kdo to u nás bude "recyklovat"...

Zcela jistě to nemá jinou ZÁSUVKU!

jirib
Satame,není to pravda...
Koupě TV z Italie

Kterou z těch zásuvek očekáváš namontovanou na televizi?

lmgify

@jirib: @satam naráží na to, že ty píšeš o zásuvce, kdežto kabel TV bude mít zástrčku.

lmgify

... respektive že ta tebou zmiňovaná zásuvka nebude namontovaná na TV, ale na zdi.

re4zon
Hlavne tu resite totalni nesmysl, protoze televize maji odnimatelny kabel, ktery ma na strane tv vsude stejny konektor, stoji desetikoruny a vetsina lidi ho ma doma..
mll

Kterou z těch zásuvek očekáváš namontovanou na televizi?
Pokud bude dvoužilová šňůra neni problém, v případě trojžilové má itálie nejoblíbenější ty tři kolíky vedle sebe v tlustčím provedení (trochu dál od sebe než naše kolíky). Takže bych prověřil tohle a přikoupil kdyžtak i redukci na českou zásuvku, stojí to pár euro a mají to v Itálii skoro všude (tím, že používají 3 různé zásuvky).

Ale osobně bych očekával univerzální vidlici pro české a německé zásuvky.

riva
hodnocení

3x

Nebude to znát české znaky v nabídce programů a programovém průvodci.

hodnocení

Pokud tam bude české menu, tak by snad neměl být problém ne?

Ano, ale místo řščťň..atd. uvidíte jen čtverečky a různé nesmysly.
lmgify

Je mi divné, že by takový špičkový model pro EU neměl všechny jazyky a Unicode font se všemi znaky. To se jim nemůže vyplatit nahrávat do té vnitřní FlashROM různé jazykové verze ...

Pro EU neznamená že i pro ČR.
Ostatně mám dojem, že na něco podobného už zde dotaz padl.
lmgify

Podle manuálu má ta TV menu ve 27 jazycích, včetně češtiny.

lmgify
hodnocení

3x

Až teď jsem si všiml, že TV chybí pro některé země 1 tuner. V rychlosti jsem nedohledal, který to jako má být.

Koupě TV z Italie #2

hodnocení

2x
Všiml jste si že tam čeština jako menu není uvedena?
pasottistore.com/...
Sjeďte dolů na Spetifiche a rozkliknete
hodnocení

Je tam ceco = cestina
Jo pardon, zradily brýle.
lmgify

Tady to máte přímo od Panasonicu a už přeložené do češtiny. Seznam jazyků úplně dole na stránce.

hodnocení

2x

Ty ceny by tam mohly kolísat kvůli tomu, že Itálie teprve nyní přechází na DVB-T2:

satcentrum.com/...

Jinak pokud má model TV stejné všechny znaky označení typu, čekal bych, že bude stejný, jako ten prodávaný u nás.

Spíš bych viděl problém v tom, klupovat to od nějakého prodejce s málo recenzemi a ještě k tomu z Itálie.

hodnocení

Prave nevim, jestli to nebude jako u mobilu. Je distrubuce EU a CZ. Obe funguji, ale CZ je primo urcena pro nas... kazdopdane jsem napsal prodejci, tak uvidim jestli me to nekam posune. Trochu jsem doufal, ze uz to tady nekdo nekdy resil a pomuze mi to rozseknout. Zatim jsem tam, kde jsem byl :(
lmgify

U mobilů je strašnej bordel v dostupných frekvenčních pásmech, hlavně pro ty pozdější generace mobilních sítích. Jak se hledají stále nové frekvence pro ještě rychlejší datové přenosy, tak státy mohou ta pásma odebírat stávajícím službám s různou rychlostí.

Nevím ale oficiální důvod pro rozdílné CZ a EU verze.

lmgify
hodnocení

2x

Nejdříve jsem myslel, že máš nějaký vztah k Itálii a že jsi to tam viděl a porovnal s ČR, ale teď si začínám myslet, žes tu TV viděl v ČR a začal hledat po Evropě nejnižší cenu, až jsi narazil na Itálii.

Jak jsi tu nejnižší cenu hledal? Že bych se třeba něco přiučil, jak dělat věci efektívněji.

hodnocení

Tak nejak vybiram asi 14dni a prosel jsem obchodaky abych si udelal obrazek. Byl jsem zvedav na Samsungy a LG - vsude to chvalej. Ale jak jsem psal, nejak me ty presycene barvy nevyhovuji. Mam 15 let plazmu panasonic, tak dalsi bude zase pana. Pak jdu na youtube a shanim dalsi info-unboxing, settings, srovnani s konkurecnima modelama a pod... narazil jsem tam na kanal nejakyho itala s odkazem na ten obchod. Komunikuje tam dlouho, ma dobre hodnoceni
lmgify

Já se ptal proto, že znám Čechy, kteří žijí střídavě v ČR a v Itálii a jezdí často tam a zpátky, takže by mě to nepřekvapilo, kdybys byl jedním z nich.

Když jsem hledal ty ceny po Evropě a okolí, tak jsem to musel dělat stát po státu. Jen jsem chtěl vědět, jestli mi třeba neunikla existence nějaké celoevropské Heureky Heurek. Dík za odpověď.

lmgify

TV v obchodech mají nastavený tzv. Demo mód, který zvyšuje jas a podání barev. Více lidí tak prý tu TV koupí. Ale co já vím o marketingu ... *nevi*

U LG mě vždycky děsí ten jejich WebOS. Když už LG, tak jen jako DumbTV a k tomu nějaký Android box přes HDMI.

hodnocení

Ano, to hledani po zemich je oprus. Musim zmenit v prohlizeci jazyk vyhledavani a pak zkouset po jednotlivejch zemich. Ja hodne nakupuju ze zahranici - tady je to drazsi. Da se hodne usetrit. Kvalitni vec byva v zahranici levnejsi. S podivem nejvice nemecko, rakousko. Beru i z usa a i po zaplaceni cla a dph usetrim
lmgify

> Kvalitni vec byva v zahranici levnejsi.

To by mě zajímalo, který druh výrobků to je. Asi to bude něco menšího, protože si neumím představit jednoduše a levně organizovat přepravu něčeho většího.

Nemusíš měnit jazyk, použij vyhledávací operátor site:it

lmgify

> TV v obchodech mají nastavený tzv. Demo mód, který zvyšuje jas a podání barev.

Tohle je přímo z manuálu k té TV.:-D

Koupě TV z Italie #3

lmgify

Hehe, ten úplně nejlevnější obchod v Itálii, kde to mají o 17t levnější než tady. Jen asi 3 další prodejci v Itálii mají podobnou cenu. Zbytek je výše než ČR.

Ceny v Itálii padly teprve před měsícem a to se tam prodává o 2 měsíce déle. Jestli absolutně tu TV nepotřebuješ hned teď a můžeš měsíc počkat, tak cena padne asi i u nás.

Oprava: Špatně čtu graf. Neprodává se to tam o měsíc déle. Omlouvám se.

Koupě TV z Italie #4
Koupě TV z Italie #5
hodnocení

Nespecham... mame 15let plazmu Panasonic 42palcu a chci si udelat radost na ME ve fotbale a olympiadu. Jen me prekvapil ten cenovy rozdil, tak jsem se tady chtel zeptat. Ty grafy na Heurece sleduju, ale neverim, ze to spadne o 15k. Za cenu 50k se u nas prodaval lonsky model
lmgify

Za stejné peníze jsou k dostání i ještě větší OLED (77"+) nebo ještě větší QLED 85". *nevi*

hodnocení

Ano, vim... ale na panasonicu me vyhovuje ten prirozeny obraz/barvy. Byl jsem se odivat na Samsungy a LG. Ale me proste po chvilce ty presycene barvy zacnou vadit. Konkretne LG OLED65C31
lmgify

Nevím, co způsobilo ten velký propad v Itálii, ale v Německu jsou ty TV pořád za 2700 € (~69 000 Kč), tedy stejně jako u nás.

lmgify

Rakousko 3729 € (95 000 Kč) *smich2*, Slovensko 2400 €, jeden Polák to má za 59 tisíc, ostatní přes 92 tisíc.

@boule: Taky mi ta plazma Panasonic 42" furt drží... Za tři měsíce to bude let sedmnáct...

lmgify

Francie 2190 € (56 000 Kč).

Nevím, kde a jak ti 3 Italové dokázali vymáčknout ještě další stovku éček ... *co*

hodnocení

Je to tam... ceco = cestina

hodnocení

Tak konec... Ital se podivoval proc pisu anglicky. Ze prej jen italsky - jeste ze mame google. Mno a nakonec, ze posila pouze po Italii.
Normalne ho prekvapim, sednu do auta a za 10hod tam jsem :))
lmgify

2 další Italové to mají za blízkou cenu: Epto a TekWorld.

lmgify

> posila pouze po Italii. Normalne ho prekvapim, sednu do auta a za 10hod tam jsem

Si to nech poslat do Terstu nebo Udine a nějaký kurýr nebo pendler ti to tam za pár kaček po cestě vyzvedne a doveze do ČR, pokud se nechceš projet. *frajer*

hodnocení

Porad je tu ale nevyresena ta zasadni vec. Bude to tady v cr ok? Neudu se pak tlouct do hlavy?... jelikoz se to tady na poradne asi nevyresi, pockam mesic, dva jestli to klesne a pres kolegu z prace vezmu z jednoho obchodu tady - on tam ma slevu.
hodnocení

Kdyby to byla tutovka ta funkcnost, tak si tam i dojedu - obetuju sobotu. Ale na blind tam nepojedu
lmgify

Nemyslím, že je to na otočku. *smich*

Zajímavost: benzín 2x900km, 6L/100km, 38 Kč/litr = 4100

Koupě TV z Italie #6
lmgify

> se to tady na poradne asi nevyresi

To je těžké něco takového vědět na 100%, když k tomu modelu ani nejdou stáhnout manuály nebo přesné specifikace pro danou zemi, takže není jisté, jestli jsou ty verze odlišné.

To bys musel napsat na CZ a IT zastoupení Panasonicu, jaké (jestli nějaké) speciální úpravy má ten model pro jejich konkrétní trh.

lmgify

> k tomu modelu ani nejdou stáhnout manuály

Abych jim nekřivdil, tak manuály a návody stáhnout jdou a jsou tam i přesné specifikace. Jen to vypadá, že všechny ty jazykové verze jsou úplně stejné, takže se tam nedá dohledat rozdíl cz/it, jestli nějaký existuje.

hodnocení

Napsal jsem na Panasonic support - jejich odpoved...
děkujeme za Váš dotaz. Keďže oba státy jsou v Evropě, model by měl mít koncovku "E" a měl by být stejný jako model zakoupený v České nebo Slovenské republice, s týmiž funkcemi a možnostmi.
lmgify

Četl jsem teď ty jejich české a italské manuály a specifikace. Oba jsou totožné, ale dočetl jsem se tam zajímavé info o TV:

Umí SECAM *smich*, IPv6, přepínatelné znaky v teletextu, nemá DVB-C2, má Diseqc, ladění kanálů se mění v závislosti na zvolené zemi, má Bluetooth 5.0, síťový Ethernet kabel má být STP, do TV mohou nalézt mušky a být vidět na obrazovce, ...

Bál jsi se nefunkčnosti příjmu, ale nepsal jsi, jak přijímáš signál. Vypadá to, že tunery by měly fungovat.

Nikde jsem se nedočetl, který že je ten chybějící tuner.*ee*

Znamená to tedy, že si pro ní zajedeš do Itálie? Rád si o tom přečtu.*palec2*

hodnocení

O těch muškách jsem taky četl :), jako nevim co si o tom myslet.

Já mám satelit (telly), takže CI slot. Tunery asi využívat nebudu, ale do budoucna to vyloučit nemohu - proto by měli fungovat.

Jako fakt nevim. Jet, nejet... zase ušetřit 13k... Porozmýšlím. Je to dilema.

Teď milí rádcové raďte :)

Prima výlet! *palec*

Já takhle jel kdysi pro soňáka do Mnichova.

hodnocení

Sssakra, celkova delka krabice je 181cm. To do osobaku nedam... jedine na strechu na zahradku :))... a dodavku si kvuli tomu pujcovat nebudu. To je asi konec

Do passata kombíka se to vejde.

lmgify

180cm na délku - to je dospělej člověk :-D

lmgify

> mám satelit (telly), takže CI slot

Podle manuálu prý musí být modul minimálně CI+ v1.4.

Satelitky vysílají typicky mazanice kvůli šetření pásmem (neznám osobně Telly). Až je mi té velké TV líto.

lmgify

Ještě koukám, že Telly vysílá ze satelitu Intelsat na pozici 1°W, což je jeden z předdefinovaných satelitů v TV podle manuálu (je tam veden jako Thor na 0,6°W, se kterým sdílí pozici).

Velké televize by se neměly přepravovat naležato.
hodnocení

Tak ted jsi me dostal... tohle uz je pro me spanelska vesnice. CI slot to ma, tak tam strcim kartu s modulem. Jak to bude hrat nevim. A ty stupne - fakt nevim.
hodnocení

Ano, vim ze prevazet na stojaka a neklopit. Proto ten problem s prevozem
lmgify

@boule: Na stupně se vykašli. Parabolu už máš nainstalovanou. S tou hýbat nebudeš. Jen si to navolíš v TV podle návodu při prvním zapojení.

lmgify

Možná verze CI modulu bude napsána na něm, když ho vytáhneš ze své TV. Jestli máš nějaký starší, tak poskytovatel ti ho (typicky) vymění (za malý poplatek?) za novější. Musíš se ptát jich.

Aha, tak podle manuálu ta TV má CI+ v1.4, ale měla by umět pracovat i se staršími moduly. Prý se to musí vyzkoušet, protože záleží na firmware toho modulu.

hodnocení

Ja ted jedu pres satelitni set-top box Kaon. Mam 15 let starou plazmu bez CI slotu. Takze to budu resit az se nova tv poridi. Dikes

19.02.24 15:37
hodnocení

0x

.

lmgify
hodnocení

0x

Od dotazu uteklo už měsíc a půl a docela by mě zajímalo, jak to nakonec celé dopadlo. Vzpomněl jsem si, protože v jiném dotazu se dnes někdo ptá na Panasonic TX-77LZ2000E, tedy velice podobný typ.

Ceny se od poloviny února, kdy byl původní dotaz položen, za posledních 6 týdnů dost propadly. Na trhu se ve velkém prodávají 75"modely, derou se tam 77"a tyto "menší"65"prostě musí s cenou dolů.

Koupě TV z Italie #7

hodnocení

Koupim tady v cr... jen cekam na slevy. Budu porizovat na ms v hokeji, tak se to rozhodnuti blizi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]