Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poskozuje vypinani mobilu telefon nebo baterku?

Od: alaa22 odpovědí: 11 změna:

chci se zeptat delam ze nabiju mobil a vypnu ho treba na 2 tydny az 1-2 mesice nabiju a znovu poskozuje mobil nebo baterku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ne. Je pravděpodobné, že po zapnutí budou probíhat aktualizace aplikací, to ale není na závadu. Baterce ani mobilu to nevadí.

111®
hodnocení

0x

no mne by zajímalo kdy se ten mobil používá, protože vypnutý je asi v šuplíku...

knick
hodnocení

0x
Posledních cca 6 let používán telefon podobně (jen nenabíjím tak často) a baterie je stále funkční (druhá, neoriginální) od roku 2010 - Nokia 3410
Pro šťouralu - používám jiný...

vili
hodnocení

0x
Mě by zajímalo, jak moc potřebujete životnost baterie prodloužit. Protože já jsem si poslední mobil pořizoval po 4 letech denního nabíjení na 100 procent poté, co jsem ho obvykle vycucl na minimum, jen protože mi spadl na zem, a manželce pořád říkám, že už by si po 5 letech mohla taky koupit něco lepšího, když na tom dělá spoustu práce.
No nic, takové ty obecné věci, jak se má člověk starat o baterie, tedy zbytečně nepřebíjet, udržovat nabití baterie nejlépe mezi 20 až 80 procenty, a nevystavovat extrémním teplotám zřejmě znáte, takže stačí se jen chovat podle toho.
Napadlo vás třeba. že ten mobil má jako náhradní?;)

hodnocení

0x
Obecně ne, ale setkal jsem se bohužel s několika typy mobilů, u kterých nebylo jisté, jak a jestli po vypnutí a zapnuťí naběhnou. Stále mám např. doma už jen na noční poslech Poco M4, u kterého je to typová vada, že pokud se nechá vybít pod cca 10 %, tak už nejde zapnout, musím ho rozebrat a na chvíli odpojit baterii. Xiaomi 11s mi zase po vypnutí a zapnutí občas odebere SD kartu, nebo dokonce zapomene práva některých používaných aplikací. Takže jak jsem kdysi měl u prvního androidu ZTE Blade nastavený automatický noční reset, tak teď mám u každého resetu sevřenou zadnici, co ze zase stane.
Ale věřím, že u většiny telefonů to neplatí.
Taky možná nemáte na mysli chytrý mobil
halamus

Mým Xiaomi 11 (bez s) a popisované problémy nepozoruji.

Teď už se mi to pár měsíců nestalo, možná to opravili v nějaké aktualizaci. Dokonce docházelo k zapomenutí práv aplikací, i když jsem jen vytvořil soubor zálohy. To mě hezky nadzvedlo už v prvních pár týdnech poużívání mobilu.

vik
hodnocení

0x

Správnější by bylo ukončit nabíjení kolem 40-70%. Je to lepší pro dlouhodobé skladování než 100% nabito.

@vik - já tomu tak nerozumím, školy na to nemám, ale tu informaci o ukončení nabíjení mezi 40-70% jste vyčetl kde?

Jo to doporučovaný stav pro skladování lithiových baterií. Dochází takto k nejmenší degradaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]