Posledních cca 6 let používán telefon podobně (jen nenabíjím tak často) a baterie je stále funkční (druhá, neoriginální) od roku 2010 - Nokia 3410 Pro šťouralu - používám jiný...
Mě by zajímalo, jak moc potřebujete životnost baterie prodloužit. Protože já jsem si poslední mobil pořizoval po 4 letech denního nabíjení na 100 procent poté, co jsem ho obvykle vycucl na minimum, jen protože mi spadl na zem, a manželce pořád říkám, že už by si po 5 letech mohla taky koupit něco lepšího, když na tom dělá spoustu práce. No nic, takové ty obecné věci, jak se má člověk starat o baterie, tedy zbytečně nepřebíjet, udržovat nabití baterie nejlépe mezi 20 až 80 procenty, a nevystavovat extrémním teplotám zřejmě znáte, takže stačí se jen chovat podle toho.
Obecně ne, ale setkal jsem se bohužel s několika typy mobilů, u kterých nebylo jisté, jak a jestli po vypnutí a zapnuťí naběhnou. Stále mám např. doma už jen na noční poslech Poco M4, u kterého je to typová vada, že pokud se nechá vybít pod cca 10 %, tak už nejde zapnout, musím ho rozebrat a na chvíli odpojit baterii. Xiaomi 11s mi zase po vypnutí a zapnutí občas odebere SD kartu, nebo dokonce zapomene práva některých používaných aplikací. Takže jak jsem kdysi měl u prvního androidu ZTE Blade nastavený automatický noční reset, tak teď mám u každého resetu sevřenou zadnici, co ze zase stane. Ale věřím, že u většiny telefonů to neplatí. Taky možná nemáte na mysli chytrý mobil
Teď už se mi to pár měsíců nestalo, možná to opravili v nějaké aktualizaci. Dokonce docházelo k zapomenutí práv aplikací, i když jsem jen vytvořil soubor zálohy. To mě hezky nadzvedlo už v prvních pár týdnech poużívání mobilu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.