Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezolovnatá pájka - kolik °C použít pro pájení?

Od: pavellutter odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

mám doma bezolovnatou trubičkovou pájku ø0,8mm složení Sn 99,3 Cu 0,7 s obsahem flux. Na kolik stupňů mám nastavit pájku?

Mám i horkovzduch, ale ten chci použít na SMD součástky pro odpájení. Horkovzduch případně na kolik stupňů? 250°C? Nechci zase spálit součástky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Doporučuju nejdřív naučit se letovat. Rozhodující je spoj, ne to, co ukazuje displej. Zkušený praktik takové měření nepotřebuje. (Mladý muž a bílá velryba)

Asi tak, po pár kilech spotřebovanýho "cinu" budou konkrétní hodnoty zbytečný:) Ale největší chyba je to bezolovo...

111®
hodnocení

0x

čemu říkáš horkovzduch? pájecí soupravu co je i na odpajování s vývěvou, nebo velko krávu na plasty?

Jestli to druhé, tak se na to váš co? v...

kmet

Je to normálně páječka. Horkovzdušné pájení je běžná technika, třeba BGA komponenty jinak ani pájet nejdou. Hojně používané na konektory, SMD.

kmet
hodnocení

0x

Na páječceje potřeba mít teplotu podle zkušeností a typu, 250 je u běžné málo, používám thermaltronics a jbc, ty dohřívají rychle jak blázen, takže se nemusí místo dlouho ohřívat, jako u jiných páječek, kde po přiložení hrotu teplota nejdřív klesne a až pak začne stoupat na potřebnou hodnotu a pájené místo to hodně dlouho námahá, takže teploty, co se běžně nastavují už nevim, chce si to vyzkoušet s konkretní páječkou, tipuju to spíš min. na 270.

Já když potrebuju hrabnout do něčeho pajenyho bezolovem, tak buď trafopajkou, nebo když mikro pájkou, tak rozehratou na plný kule, 520°C a co nejrychleji.

hodnocení

0x
Já bych si radši sehnal olovnatou pájku. Prodává se stále, jen musíš mít živnostňák na elektro...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]