Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naladit tv bez ovladače

Od: orai odpovědí: 14 změna:

Zdravím všechny,

doma se nám hromadí staré tv, které namají dálkové ovladače, bohužel na tv jsou tlačítka pouze přepínání programu, hlasitost vypnout/zapnout... žádné menu atd...

Koupil jsem již několik univerzálních ovladačů, naladil je a fungují pouze na přepínání atd... ale do menu tv se žádný ovladač nedostnane...

Je nějaká možnost jak naladit tyto staré tv?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Většinou mají tyto televize pod vyklápěcím štítkem pod obrazovkou řadu tlačítek ,z nichž některá se používají na ladění,a přepínání kanálů.Chce to vyzkoušet!

JABRAKA

amidamaru*

Kazda stara telka ma bud rucni nastaveni programu(cernobile takjove byly)anebo automaticke nastaveni programu.Ale mi neni jasne,Kdyz mate nastavene prepinani,musi jit i ladeni.Proto tam je ta cervena ledka.Opravuji telky pres 30 let,ale toto mi neni jasne.Dotaz-Co to je za znacka?

doplněno 12.07.10 22:25:

A tech tlacitek tam musi byt minimalne 6.2 zvuk,2 kanaly,2 ladeni.

doplněno 12.07.10 22:27:

U novejsich je jich 5.Misto ladeni-menu,a jinyma tl.se nastavuje

orai

doma mám 2 tv jsou to málo známé značky myslím že jedna je clatronic a druhá flatronic ... ten samý problém má i soused...

jsou to všechno malé tv (úhlopříčka 37cm)

na tv jsou pouze tato tlačítka - vyptnou/zaptnou

a další tři (vpravo a vlevo se přepíná program... pokud se zmáčkne tlačítko uprostřed dá se ztlumovat zesilovat zvuk...

nic jiného na tv není!

Univerzální dálkový ovladač opravdu funguje jak jsem psal...

Asi tv vyhodím a budu mít pokoj... příště alespoň vím o co dalšího se mám u tv zajímat :)

orai

v technice jsem dost zdatný ... kdyby to bylo tak jednoduché, neptal bych se...

amidamaru*

Tak ty znacky slysim poprve.

Doporucim ale,prihlas se do bastlirny a dej zadost.Tam jsou opravdu fachmani.Na elektroniku.Tam ti urcite poradi.

elektroworld.info/...

rob*

to jsou značky z hyper super, já už je kdysi viděl

rob*
hodnocení

0x

analog stejně za chvilku končí, tak k těm slušnějším přikoupit STB a ostatní poslat do křemíkového nebe *modla*

horší to bude s nastavením jasu, barev ...

orai

nerad něco vyhazuji :(

stepi*
hodnocení

0x

Dobrý den,

v dnešní době koupíte docela dobrou TV i se zabudovaným STB (septoboxem - přijímačem digitálnaího pozemního vysílání) za velmi výhodných podmínek:).

Takže se Vám vyplatí koupit novou TV (za 3000Kč máte suprovní).

Hezký den

Petr

orai

to je jasné, ale potřebuji koupit celkem 3 .. takže 9.000,- což už je celkem dost...

mkat*
hodnocení

0x

Najlepsie by bolo zohnat od znamych original ovladac naladit telku ,ovladac vratit a telku prepinat s ovladacom ktorym sa daju prepinat programy.

orai

bohužel to jsou takové značky, které nikdo nemá... už jsem skoro o nich ani nic nenašel na netu...

tip
hodnocení

0x

skuste podrzet program na horu a program dolu zaroven parkrat jsem to videl a mozna se menu obevi

hodnocení

0x

Kdysi se na mne obrátil známý s tím samým problémem, tak jsem koupil ovládání přímo k té televizi. Chce to najít na internetu zastoupení firmy KONIG (s přehlasovným O ). Je to firma, která dodává všechny možné díly na vidorekordéry, kamery, televize, radiopříjímače atd. Někde mám od nich katalog, který obsahoval tabulky s objednacími čísly i hodně neznámých značek pod kterými se prodává audio-video technika např. v arabských zemích. Ovládání vypadají přesně jako originál, ale je na nich napsáno KONIG. Existovaly DOSovské prográmky , které pomocí infraportů imitovaly univerzální ovladače, měly tu výhodu, že dokázaly imitovat mnohem víc tlačítek než má ovládání, mnohdy se s tím povedlo vyvolat i servisní menu a podobné záležitosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]