Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
doma se nám hromadí staré tv, které namají dálkové ovladače, bohužel na tv jsou tlačítka pouze přepínání programu, hlasitost vypnout/zapnout... žádné menu atd...
Koupil jsem již několik univerzálních ovladačů, naladil je a fungují pouze na přepínání atd... ale do menu tv se žádný ovladač nedostnane...
Je nějaká možnost jak naladit tyto staré tv?
Většinou mají tyto televize pod vyklápěcím štítkem pod obrazovkou řadu tlačítek ,z nichž některá se používají na ladění,a přepínání kanálů.Chce to vyzkoušet!
JABRAKA
Kazda stara telka ma bud rucni nastaveni programu(cernobile takjove byly)anebo automaticke nastaveni programu.Ale mi neni jasne,Kdyz mate nastavene prepinani,musi jit i ladeni.Proto tam je ta cervena ledka.Opravuji telky pres 30 let,ale toto mi neni jasne.Dotaz-Co to je za znacka?
doplněno 12.07.10 22:25:A tech tlacitek tam musi byt minimalne 6.2 zvuk,2 kanaly,2 ladeni.
doplněno 12.07.10 22:27:U novejsich je jich 5.Misto ladeni-menu,a jinyma tl.se nastavuje
doma mám 2 tv jsou to málo známé značky myslím že jedna je clatronic a druhá flatronic ... ten samý problém má i soused...
jsou to všechno malé tv (úhlopříčka 37cm)
na tv jsou pouze tato tlačítka - vyptnou/zaptnou
a další tři (vpravo a vlevo se přepíná program... pokud se zmáčkne tlačítko uprostřed dá se ztlumovat zesilovat zvuk...
nic jiného na tv není!
Univerzální dálkový ovladač opravdu funguje jak jsem psal...
Asi tv vyhodím a budu mít pokoj... příště alespoň vím o co dalšího se mám u tv zajímat
Kdysi se na mne obrátil známý s tím samým problémem, tak jsem koupil ovládání přímo k té televizi. Chce to najít na internetu zastoupení firmy KONIG (s přehlasovným O ). Je to firma, která dodává všechny možné díly na vidorekordéry, kamery, televize, radiopříjímače atd. Někde mám od nich katalog, který obsahoval tabulky s objednacími čísly i hodně neznámých značek pod kterými se prodává audio-video technika např. v arabských zemích. Ovládání vypadají přesně jako originál, ale je na nich napsáno KONIG. Existovaly DOSovské prográmky , které pomocí infraportů imitovaly univerzální ovladače, měly tu výhodu, že dokázaly imitovat mnohem víc tlačítek než má ovládání, mnohdy se s tím povedlo vyvolat i servisní menu a podobné záležitosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.