Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o doporučení jaký by jste volili LED pásek do profilu zavěšeného pod stropem (cca 240cm na podlahou) jako hlavní zdroj osvětlení.
Kamarád má na chodbě LED pásek s čipy 2835 12V s hustotou 120LED/m. Ale některé čipy se již vypálili. Tak k tomu nemám moc důvěru.
Prosím o rady co se vám osvědčilo.
Děkuji
Lze to udělat i tak, že se zvolí svítivější pásek, než by bylo nezbytně nutné, a použije se regulátor, kterým se svit pásku může regulovat, při častém ztlumení svícení na menší výkon se životnost může prodloužit dosti podstatně (ale i tak je potřeba pásek přilepit na dostatečně robustní hliníkový profil).
bery : Děkuji. Prosím mám doplňující otázky - na kuchyňské lince mám LED osvětlení, které je napájeno tímto zdrojem (foto). 12V= 2A 25W. Jedná se o spínaný zdroj nebo trafo?
Zdroj má voltage adjuster, regulátor napětí na výstupu, a teď jsem zkoušel měřit miltimetrem rozsah napětí a nejnižší je 10,10V. Od výrobce bylo nastaveno 11,90V. Kolik mám tedy nastavit to napětí, aby to bylo ideální? Třeba přesně 11V?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.