Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
v neděli odlétám na měsíc do Kanady a beru si s sebou klasicky notebook, mobil, foťák, mp3 přehrávač.. bude mi stačit klasický adaptér (co koupím třeba v Datartu?). Na všech těch nabíječkách je napsáno vstupní napětí 100-240 V. Další problém mám s fénem - otec tvrdí, že fungovat nebude (je na něm napsáno 220-240 V). V Kanadě je prý napětí 120 V. Dá se to nějak vyřešit nebo mi tam fén opravdu nepůjde? Jde mi o to, abych ho zbytečně netahala s sebou, a tudíž si ho koupím až na místě. Nebo se dá sehnat i tady v ČR? Asi těžko, že? Opravdu na to neexistuje nějaký jiný adaptér (táta si dělá srandu, že prý bych si s sebou musela vzít celé trafo.. :D) nebo prostě "něco"? Elektřině nerozumím..
V kanadě opravdu mají v síti jen 120V. A taky jiný tvar vidlice(zásuvky). Takže pokud máte adaptér a nabíječku na 120-240V, stačí Vám jen mechanická redukce na jiný typ zásuvek. Fén na 230V si ssebou neberte, nebude fungovat. Za pár dolarů si tam koupíte original kanadský.
A není to jen změna napětí,ale i změna frekvence,místo 50 Hz 60 Hz.Tomu notebuku by to nemuselo dělat dobře.
JABRAKA
Takže ještě jednou a slušně. Tomu notebooku to bude opravdu jedno, protože napájecí adaptér který pracuje od 110-230V dává na výstupu VŽDY stejnosměrné napětí, podle typu Notebooku, od 12 do 28V. Trocha slušnosti by neuškodila, že Miljane.
Co je na tom neslušného. Já žádná neslušná slova neznám. Není sprostý kdo sprostě mluví a píše, ale kdo sprostě myslí! lui, buď slušný! Nemysli sprostě!
V nase state je paradox,ze adaptery ze 110v a americke zasuvky,u nas jde koupit skoro vsude.Ale z 230 na 110 a z nasich zasuvek na jejich,to snad ani neexistuje.Na kompy je sice takovy uz zdroj,ale dal nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.