Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adaptér Kanada

Od: cestovatelka* odpovědí: 16 změna:

Ahoj,

v neděli odlétám na měsíc do Kanady a beru si s sebou klasicky notebook, mobil, foťák, mp3 přehrávač.. bude mi stačit klasický adaptér (co koupím třeba v Datartu?). Na všech těch nabíječkách je napsáno vstupní napětí 100-240 V. Další problém mám s fénem - otec tvrdí, že fungovat nebude (je na něm napsáno 220-240 V). V Kanadě je prý napětí 120 V. Dá se to nějak vyřešit nebo mi tam fén opravdu nepůjde? Jde mi o to, abych ho zbytečně netahala s sebou, a tudíž si ho koupím až na místě. Nebo se dá sehnat i tady v ČR? Asi těžko, že? Opravdu na to neexistuje nějaký jiný adaptér (táta si dělá srandu, že prý bych si s sebou musela vzít celé trafo.. :D) nebo prostě "něco"? Elektřině nerozumím..

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

V kanadě opravdu mají v síti jen 120V. A taky jiný tvar vidlice(zásuvky). Takže pokud máte adaptér a nabíječku na 120-240V, stačí Vám jen mechanická redukce na jiný typ zásuvek. Fén na 230V si ssebou neberte, nebude fungovat. Za pár dolarů si tam koupíte original kanadský.

cestovatelka*
hodnocení

děkuji za odpověď..

jabraka*

A není to jen změna napětí,ale i změna frekvence,místo 50 Hz 60 Hz.Tomu notebuku by to nemuselo dělat dobře.

JABRAKA

miljan*

Notebook má nějakou frekvenci u prdele.

lui*

Takže ještě jednou a slušně. Tomu notebooku to bude opravdu jedno, protože napájecí adaptér který pracuje od 110-230V dává na výstupu VŽDY stejnosměrné napětí, podle typu Notebooku, od 12 do 28V. Trocha slušnosti by neuškodila, že Miljane.

miljan*

Co je na tom neslušného. Já žádná neslušná slova neznám. Není sprostý kdo sprostě mluví a píše, ale kdo sprostě myslí! lui, buď slušný! Nemysli sprostě!

lui*

Jak malej kluk. "To já ne, to on". Že?

miljan*
lui*

No a? Mám tomu snad tleskat?

amidamaru*

V nase state je paradox,ze adaptery ze 110v a americke zasuvky,u nas jde koupit skoro vsude.Ale z 230 na 110 a z nasich zasuvek na jejich,to snad ani neexistuje.Na kompy je sice takovy uz zdroj,ale dal nic.

ferda60*
hodnocení

1x

Zásuvky tam vypadají takhle: zasuvky.hw.cz/...

žádné zásuvky tam nevidím

To je divný, já je vidíííím. *smich*

Adaptér Kanada
slonbonjohn*

Hmmm, hezký zástrčky... Zásuvka žádná.;)

ferda60*

No to jsem věděl, že se toho hned někdo chytí, na té stránce je ale další odkaz.

lui*

Že Vás to baví, se takhle zbytečně "točit" navzájem. Je snad jasné, že zásuvka asi bude stejná.

A když už tak trváte na přesném názvu, tak žádná "zástrčka" ale vidlice.

Nebo máte pocit, že je tu někdo, kdo nerozezná vidlici od zásuvky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]