Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nabiječku koupit

Od: begi25® odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu,Dostal sem aku.vrtačku bez nabijeciho adapteru.Na vrtačce je napsáno 12 V.Kolik musi mít voltu adapter? Aninetuším jestli funguje.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V práci máme stejnou. 15,3V 210mA

kare
hodnocení

2x

To záleží na typu článků.

doplněno 09.02.24 10:46:

12v nimh (10s) = 14v

hodnocení

2x
Jaky je vyrobce aku vrtacky, pripadne jaky typ? Vetsina vyrobcu ma nabijecky v prislusenstvi, daji se objednat zvlast.

hodnocení

Posílam foto.

Jakou nabiječku koupit
Jakou nabiječku koupit #2

batteryupgrade.cz/...

Ale nemá to cenu. Baterky budou KO. Za cenu baterek a nabíječky máš celou novou vrtačku v kufříku.

Přesně jak píše gumidek, baterka bude na 99% KO a cenově se tedy nevyplatí vrtačku zprovozňovat. Koupě nějaké nové neznačkové vyjde levněji.

Kluci, dovolil bych si Vám oponovat. V tomhle packu jsou sice ty NiCd články kaput, ale pokud by byl šikovnej, vyházel je a do toho packu si osadil 3 články LiIon 18650 (LiitoKala 3,6V, 3000 mA, 20A z Alika po 60,- Kč) + BMS modul 3S za dvacku (zapojil je do serie), tak za 200 stovky má perfektní pack a vrtačka bude fungovat zase dál. Nabíječku běžný spínanný zdroj 230VAC/16VDC/2A, rovněž z Ali za stovku. Taky jsem si jich takhle pár vyhozenejch, "ze srandy", dal do kopy. ;)

No když se chce a je čas...proč ne.

asd1
To jo, ale dá tři kila, musí čekat až to přijde, bastlit se s tím.. a pořád to bude tohle slabý šidítko který překoná i nejlevnější sroubovacek z lidlu.. jako cvičná práce pro bastlire dobrý, jinak na 2 věci.

Tak ten nejlevnější šroubováček, zhruba a stěmito parametry z Lídlu, přijde tak "bratru" na tisícovku. Jinak to čekání, pokud nespěchám, tak nic nestojí. A přebastlení toho packu má šikovnej za hoďku hotový. Ale jasně, je to každýho věc jak se rozhodne. A pokud nejde rovněž o zábavu a "potěšení" z toho, že se mi zase něco povedlo a neskončí třeba takovýto BaD v kontejneru, tak to pak opravdu cenu nemá. Já si ale třeba tímto způsobem rozšířil svou "základnu", jak doma v RD, tak i na chatě, o několik různých bateriových nářadí a zařízení (vrtačky, šroubováky, pilky, plotostřih, vysavače tyčové i robotické a další) které jsem buďto už měl na NiCd, nebo byly kvůli těm nefunkčním packům vyhozeny v elektrokontyši. Na těch některých bylo vidno, že se s mima ani skoro nic nedělalo, byly jako nové. Ale původní NiCd packy byly na prd, když jsem chtěl, po delší době, něco dělat, tak byl většinou vybitý. Což nyní u těch LiIon nehrozí a tak jsem všechny věci, co byly na ty NiCd takto předělal a je po problému. Na Ali jsem si koupil články a BMS a mám je i do rezervy na případné další "akce". A mě se to tedy určitě vyplatilo. ;)

Dělám totéž:) Buď lionky z něčeho nebo z Aliku, nebo modelářský lipolky z práce z packů vyrazenych kvůli vadnymu článku. A obvykle i trochu zvednu napětí počtem článků, ať to za něco stojí:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]