Nejste přihlášen/a.
dobrý den
jen bych se chtě zeptat, jestli někdo z Vás něco takového má doma? zkušenosti z praxe? nebo znáte někoho? přemýšlim o něčem takovém, ale nevím jestli se to vyplatí nebo ne
děkuji
0x
Zatímco slunce svítí cca. 8 měsíců v roce a z toho ještě tak dva špatně, tak vítr u nás fouká skoro pořád (více-méně) - tedy u mého RD. Čekám, až budou systémy ze zahraničí, kde domácí větrné elektrárny fungují, dostupné i tady (myslím jak finančně tak rozměrově...).
Něco takového by se mi líbilo - fruugo.cz/...
Soláry jsem zavrhl, ale jako zdroj určitých spotřebičů v RD přes baterie by se mi toto líbilo. Hlavně pro to celoroční využití.
doplněno 08.02.24 19:10:
do tohoto konkrétního nechci jít... jen jsem viděl pár článků, že něco podobného na střechách domů vytváří více energie a hlavně pravidelněji než soláry
Už jste měřil jak u vás fouká? Ideálně nepřetržitě celý rok?
Proč zrovna větrnou elektrárnu? Pravděpodobně bude horší návratnost než s fotovoltaikou.
Vy by jste chtěl za rok 2MW?
Stožár alespoň 15m,vrtule alespoň 3m a možná někde na kopci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.