Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo doma větrnou elektrárnu?

Od: rotorod® odpovědí: 12 změna:

dobrý den

jen bych se chtě zeptat, jestli někdo z Vás něco takového má doma? zkušenosti z praxe? nebo znáte někoho? přemýšlim o něčem takovém, ale nevím jestli se to vyplatí nebo ne

děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ultra
hodnocení

2x

Ne nevyplatí

vernon
hodnocení

2x
Vrtule na hraní. Nevyplatí...

hodnocení

0x

To by ste museli napisat viac, aky vykon, aka spotreba, s akumulatormi alebo bez ...

Poznam len firmu,kde to maju na pokusy a na hranie.

hodnocení

0x

Zatímco slunce svítí cca. 8 měsíců v roce a z toho ještě tak dva špatně, tak vítr u nás fouká skoro pořád (více-méně) - tedy u mého RD. Čekám, až budou systémy ze zahraničí, kde domácí větrné elektrárny fungují, dostupné i tady (myslím jak finančně tak rozměrově...).

Něco takového by se mi líbilo - fruugo.cz/...

Soláry jsem zavrhl, ale jako zdroj určitých spotřebičů v RD přes baterie by se mi toto líbilo. Hlavně pro to celoroční využití.

doplněno 08.02.24 19:10:

do tohoto konkrétního nechci jít... jen jsem viděl pár článků, že něco podobného na střechách domů vytváří více energie a hlavně pravidelněji než soláry

Není Vám nápadné, že u toho nepíšou rozměry ani rychlost větru, kdy to má dávat uváděný výkon?

jirib
Přesně tak,je to generátor na houby!

kare
hodnocení

0x

youtu.be/...
ultra

Přesněeee...

Museli by se do toho investovat statisíce, muselo by to být daleko vyšší, nejenom 5 m... A na super místě, aby to vyrobilo zlomek toho, co za zlomek ceny vyrobí fotovoltaika! Tady na to nejsou podmínky,

hodnocení

takže v reálu np mezi 1-2MWh za rok nepujde vyrobit?

gg*
Samozřejmě že půjde. Když to bude dostatečně větrné místo a správně dimenzovaná elektrárna.
Už jste měřil jak u vás fouká? Ideálně nepřetržitě celý rok?
Proč zrovna větrnou elektrárnu? Pravděpodobně bude horší návratnost než s fotovoltaikou.
jirib
Vrtule 60cm dá 300(600)W...při 24V
Vy by jste chtěl za rok 2MW?
Stožár alespoň 15m,vrtule alespoň 3m a možná někde na kopci...

Vrtule 60 cm dá 450W při větru 12 m/s a to už je skoro vítr, na který meteorologové upozorňují. Mimochodem, dosažitelný výkon roste se třetí mocninou vychlosti větru a druhou mocninou průměru vrtule.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]