Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konektror micro b a napájení

Od: deda® odpovědí: 7 změna:

zdravím,

je nějaký rozdíl mezi koupeným konektorem s otevřeným koncem - viz obrázek a mezi klasickým kabelem na nabíjení mobilu, který odříznu na konci a odhalím kabely? Je stejné zapojení kabelů v konektoru micro B?

děkuji

Konektror micro b a napájení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Taky jsem kdysi chtěl vyřešit napájení automamery běžným 2m micro usb kabelem, ale pak se objevil problém, že baterie kamery se nedobíjela naplno. Ukázalo se, že kabel má uvnitř 4 dost tenké drátky a na těch 2 m už proud kamery způsobil úbytek kolem 0,5 V. Proto originální kablíky se zdrojem k autokamerám mají dvojlinku s vodiči většího průřezu. Nakonec jsem tedy z použil silnější dvoulinku a z USB kablíku využil jen kousek s kobektorem.

hodnocení

0x

Ak ma ten kabel s holymi koncami len plus a minus (cervena a cierna), bude problem s rychlonabijanim, pretoze nabijacka sa musi s mobilom dohodnut na napati a prude pomocou inych vodicov.

hodnocení

mám to na napájení kamery do auta. Protože jsem měl už připravený kabel s pojistky, tak jsem na jeho konec připojil právě kabel z nabíječky, ve kterém jsou jen dva kabely.- to nefunguje.. Originál kabel ke kameře má taky dva kabely, jeden v izolantu a druhý je kolem něj něco jako stínění u koaxiálního kabelu.. Proto se ptám, zda je shodné zapojení kabelů v konektoru micro... děkuji

ml1

To by fungovat mělo. Může tam být problém s napětím (mělo by být přes 5V), nebo to může být cokoliv. Podle mě a podle mých zkušeností se na běžné nabíjení většina věcí bez těch dalších vodičů obejde.

Nedávno jsem rozebíral vybouchlou nabíječku a v ní třeba byly ty dva dráty (data+ a data-) na konektoru spojené. Jinak jsem předtím viděl připojení na nějaké odpory a nebo taky nikam.

Ovšem pokud původní kabel měl taky jen dva vodiče, tak neni o čem uvažovat.

ml1
hodnocení

0x

Je to stejné.

Teda může být problém v těch zbylých signálech, kdysi se řešilo, co s nima, jestli nechat volné nebo kam a jak připojit (nabíjené zařízení z toho může poznat, kolik si může vzít) a pokud vím, tak z toho vzešlo, že neexistuje žádný standard.

Pokud koupíte normální kabel, budou průřezy vodičů většinou dost tenké na nějaké větší proudy. Nejlíp na tom budete, když si na konektor např gme.cz/... naletujete vlastní dostatečně tlusté dráty (ale v případě mikro je to titěrná práce).

111®
hodnocení

0x

když má původí kabel jen 2 vodiče, nemůže být problém v signálech. Jsou 3 možnosti.

1. je špatně polarita

2. nevyhovuje napětí 12V,

3. v zásuvce není napětí-vadná pojistka

hodnocení

0x
Já si kupuju microusb a usb-a konektory z Aliexpresu, při pár kusech vyjde jeden asi na 3 koruny. Pripojuju dvojlinkou a datový piny na straně microusb vzájemně spojím, telefon/tablet si při dobrým kontaktu a slušným zdroji bere svoje maximum, dle typu 1A nebo 2A. Většinou i slabší nabíječka větší odběr dočasně přežije, ale některý, třeba nejlevnější čínský usb redukce do autozapalovace se mi už upekly, ale za to nemohly spojený datový piny, ale prostě kvalitnější kablik a třeba tablet, co si s propojenými piny ty 2A prostě bere i pokud napětí nabíječky pod tou zátěži klesá - a ještě jsem neviděl čínskou nabíječku, která by je uvnitř propojený neměla tak jako tak ... Pomocí těchhle konekturku jsem využil i hromadu různých starších cca 5V spínaných síťových i autonabíječek od všemožných telefonů s už nikam nepasujicimi konektory. Ale bacha na polaritu, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu... Já ji vždycky našel zkusmo na nějakým slabým adapteru, až jsem jednou použil nečekaně silnou powerbanku a stálo me to telefon, odpálená vstupní deska, už nesehnatelna :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]