Nejste přihlášen/a.
zdravím,
je nějaký rozdíl mezi koupeným konektorem s otevřeným koncem - viz obrázek a mezi klasickým kabelem na nabíjení mobilu, který odříznu na konci a odhalím kabely? Je stejné zapojení kabelů v konektoru micro B?
děkuji
Ak ma ten kabel s holymi koncami len plus a minus (cervena a cierna), bude problem s rychlonabijanim, pretoze nabijacka sa musi s mobilom dohodnut na napati a prude pomocou inych vodicov.
mám to na napájení kamery do auta. Protože jsem měl už připravený kabel s pojistky, tak jsem na jeho konec připojil právě kabel z nabíječky, ve kterém jsou jen dva kabely.- to nefunguje.. Originál kabel ke kameře má taky dva kabely, jeden v izolantu a druhý je kolem něj něco jako stínění u koaxiálního kabelu.. Proto se ptám, zda je shodné zapojení kabelů v konektoru micro... děkuji
To by fungovat mělo. Může tam být problém s napětím (mělo by být přes 5V), nebo to může být cokoliv. Podle mě a podle mých zkušeností se na běžné nabíjení většina věcí bez těch dalších vodičů obejde.
Nedávno jsem rozebíral vybouchlou nabíječku a v ní třeba byly ty dva dráty (data+ a data-) na konektoru spojené. Jinak jsem předtím viděl připojení na nějaké odpory a nebo taky nikam.
Ovšem pokud původní kabel měl taky jen dva vodiče, tak neni o čem uvažovat.
Je to stejné.
Teda může být problém v těch zbylých signálech, kdysi se řešilo, co s nima, jestli nechat volné nebo kam a jak připojit (nabíjené zařízení z toho může poznat, kolik si může vzít) a pokud vím, tak z toho vzešlo, že neexistuje žádný standard.
Pokud koupíte normální kabel, budou průřezy vodičů většinou dost tenké na nějaké větší proudy. Nejlíp na tom budete, když si na konektor např gme.cz/... naletujete vlastní dostatečně tlusté dráty (ale v případě mikro je to titěrná práce).
když má původí kabel jen 2 vodiče, nemůže být problém v signálech. Jsou 3 možnosti.
1. je špatně polarita
2. nevyhovuje napětí 12V,
3. v zásuvce není napětí-vadná pojistka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.