Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada skla na led reflektor

Od: aman odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

prosím,prasklo mi sklo na 1000W led reflektoru.Je možno nahradit obyčejným sklem,pokud ne tak prosím jaké sklo použít?Moc děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle mě by mělo vyhovět normální sklo. Velké LED reflektory se hřejou docela dost, ale oproti reflektorům s halogenkami mnohem méně, na LED reflektor snad není nutné nějaké temperované sklo.

hodnocení

0x

Obyčejný Fensterglas.

hodnocení

0x

Na to se používají kalená skla.

riva
hodnocení

0x

1000 W (LED) reflektor musí hřát jako blázen. Jestli to je nějaké venkovní provedení kde na to třeba prší, tak to normální sklo nevydrží.

kleopatra
hodnocení

Co třeba sklo ze dvířek mikrovlnky?

LED čipy v reflektoru většinu tepla odevzdají do chladiče na druhé straně, směrem na sklo toho jde minimum, nicméně ty LED čipy budou samozřejmě dost horké, nejspíš něco přes 80°C, ale to by snad mohlo vydržet i obyč. sklo. Každopádně temperovaným sklem nic nezkazí, pokud nějaké sežene.

hodnocení

0x

Třeba náhradní sklo do krbových kamen.

To by vydrželo určitě, ale asi by stálo jako celej reflektor...

20x20 cm stojí cca 300,-

Takže cca jako ten "1000w" reflektor :) Jinak když jsem ze zvedavosti koukal na cenu skla do mých krbovek, velikost cca 20x30, bylo by to kolem litru.

hodnocení

0x
Opravdu LED reflektor 1000W?
Něco podobného?
zahradni-lampy.heureka.cz/...
aman
hodnocení

Zdravím,

nevím,bylo to napsané na tom skle,taky se mi to moc nezdá,je tam cca 100 led diod.

riva

No tak třeba to byl obvyklý trik prodavačů, kde udávají 1000 W, ale myslí, že LED reflektor svítí stejně jako 1000 W halogen. Nejčastěji se používají LED čipy 0,5 W, jsou i 1 a 2 W.

Štítek bývá zezadu, většinou na krytu svorkovnice, pokud ji má, jinak na chladiči, taky zezadu...nic tam není? Dejte foto...ale viděl bych to na obyčejné sklo, 4mm tloušťka. Dával jsem na 50W LED reflektor, původní invertor "nevydržel" a sklo bylo hluboko v drážce, demontáž nevydrželo...proto obyčejné sklo...

halamus

Jaké má ten reflektor rozměry? Co jsem se díval, tak 1000 W LED reflektory mají tak 70×70 cm. Pokud je to výrazně méně, třema 20×20 cm, tak to (možná) bude svítit jako 1000 W halogen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]