Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojzasuvka IP 44

Od: prochazkova odpovědí: 29 změna:
Mám dvojzasuvku do vlhká IP44. Není na ní ani jeden šroubek. Má pouze dvě pružné záslepka. Jedná je se šnekovitým výčnělkem a křížem protilehlá, plochá bez výčnělku.prosim poraďte jak to rozebrat pro zapojení. Děkuji

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
05.02.24 20:07
hodnocení

5x

hodnocení

4x
Klidne se vsadim, ze ty packy ohnete a stejne po zapojeni a zakrytovani nebudou drzet. Plast je strasne mekky. Mel jsem stejny problem a poridil jsem dvojzasuvky od jineho vyrobce ABB ielektra.cz/...

hodnocení

4x
Tu pryžovou, gumovou zátku, resp. průchodu je vhodnější neprorážet, ale uříznout, napřed kolečko s nejmenším průměrem, prostrčit otvorem přívodní kabel, třeba i silou, bude lépe těsnit... Případně otvor zvětšit, pokud by kabel měl větší průměr.
Záleží na průřezu a počtu vodičů, případně i na vnější izolaci kabelu, ale běžně používaný kabel 3x2,5 mm2 by měl prolézt skrz nejmenší otvor.

hodnocení

3x
Normálně ty packy lehce zapáčit plochým šroubovákem směrem dovnitř.

hodnocení

0x
Bez fotky sa odpovedat neda.

prochazkova
05.02.24 19:55
hodnocení

Dvojzasuvka IP 44 #2
Dvojzasuvka IP 44 #3
Dvojzasuvka IP 44 #4

prochazkova
hodnocení

Foto v příloze
Dvojzasuvka IP 44 #5
Dvojzasuvka IP 44 #6
Dvojzasuvka IP 44 #7

hodnocení

0x
Vrázit dva šroubováky do těch mezer (říkáte že zaslepek)a odklopit. No a tu pryžovou (šneka) zátku prorazit ostrým nástrojem.

prochazkova
hodnocení

Děkuju už mi jedna praskla.

prochazkova
hodnocení

Moc děkuji za rady. Trochu se plácám na těchto stránkách jsem tu prvně. Ještě jednou děkuji.

Příště si nekupujte takové "šunty". Raději pár korun přidat.

Tie zasuvky su ok, len s tym treba vediet robit. Toto je zase jeden pripad, ked laik fusuje do elektra.
prochazkova
hodnocení

To by tady nesměla být nouze o řemeslníky. Nikoho nezajímají malé zakázky. Ty zásuvky mám 3 a byl to dárek od syna. To je odpověď na ty chytrý řeči, pánové!
Kedze su to zasuvky do vlhka a pre laikov, chranic tam mate?

peter - když já jsem se využil elektrikářem, tak ty sis ještě hrál v uhláku na horníka. A že to je šunt, za tím stojím, protože solidní přístroje jsou na šroubky (není problém je rozebrat i za mrazu) a ne nějaké západky, které se snadno ulomí. Dnes je takových výrobků mnoho, prtože každý kouká na rychlost a ne na kvalitu.

Tady se teda zastanu petera, těchto zásuvek už jsem pár desítek namontoval a neměl jsem s nimi žádný problém. Je to rukama.
@ferax jinými slovy seš už starej a ujíždí ti vlak? To jsem z tvé odpovědi pochopil. Nesnáším, když si někdo myslí, že je lepší a má pravdu jen proto, že něco dělá dýl, než já žiju.

mikihans - to, že jsem starej neznamená, že musím montovat vše co se někde objeví. Že jsi to montoval je tvoje věc. Naštěstí mě vedou zkušenosti. Technika sice pokročila co do možností, ale bohužel kvalita výrobků upadá všeobecně, nejen v oboru elektro. To není nic nového. Ale ty si montuj co chceš.

hodnocení

0x
Při jemnějším a opatrnějším posouvání těch "pacek“ , jak píše @clas, se dá vrch zásuvky opatrně otevřít, při zavírání je vhodné dobře přitlačit vrch zpátky, tak aby se packy nedeformovaly...
Spodek krabičky je možné namontovat na podklad přívodní zátkou z vrchu nebo zespoda, podle toho, odkud přichází kabel. Vrch se dá namontovat s víčky nahoru v obou případech.
Někdo přívodní vodiče prostrkuje otvorem vyvrtaným do dna, není je potom vidět.
prochazkova
hodnocení

Mám zahradu tisíc m2 a potřebuji propojit ony tři dvojzasuvky po zahradě. Kabelu (pětidrát) Mám 50m což mi stačí. Už jsem to zapojovala ale jen do jedné zásuvky. Tohle bude maturita. Ty zásuvky jsou asi šunt i když stály přes 600 Kč. Chci to tahat zemí v chráničce a zasuvku vždy vytáhnou nanejbližš> kamennou podezdívku plotu. Děkuji za trpělivost s radou9.

Jen malou poznámku. Byť přívodní kabel může jít zespoda, kolík zásuvky by měl být vždy nahoře. Sice máš venkovní zásuvky, ale je více než vhodné je umístit pod menší stříšku, nebo do nějakého závětří.

prochazkova
hodnocení

S tím počítám.vytvarovala jsem si na to plechy jako okapničky. I když píšou proti vlhkosti tak nejsem dúvěřivá. Jistota je kulomet. Ha ha. Díky

Zkus otočit kryt zásuvky o 180 stupňů.

Kolík bude nahoře a přívod dole ;)

Cize vonkajsie pouzite, zahrada, velka sanca na pouzitie kosacky a pod.

Je tam chranic v rozvadzaci? Inak by to bolo dost nebezpecne.

prochazkova
hodnocení

Na Elektřinu v baráku mám revizi tak je všechno zřejmé v pořádku. Ale ještě se na to podívám.

Revizia nic neznamena, pretoze sa reviduje podla predpisov v case vzniku instalacie, cize ked tam mate TN-C bez chranicov, prejde to. Skuste sem dat fotku rozvadzaca, odkial chcete tahat tych 50m kabla.

prochazkova
hodnocení

Nakonec jsem sehnala elektrikáře s dojezdem 50 km. Přesto všem co mi pomohli děkuji.

111®
hodnocení

0x

no a jak to pan elektrikář rozebral ty zásuvky?

proochazkova
hodnocení

Zatím nijak, přijede až koncem února. Tedy slíbil přijet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]