Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Součástka v reprovýhybce

Od: jf odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu co je to za součástku ta šedá krabička,je na basové větvi a skrz ní neprochází signál do basového měniče.

Pokud ji přemostím, měnič začně normálně hrát.Lze ji nahradit?

Děkuji

Součástka v reprovýhybce
Součástka v reprovýhybce #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle obrazce plošných spojů si nakreslete schéma.

Pak bude situce jasnější.

sasaa
hodnocení

0x

Dle mne je to kondík 6800pF na 63V. Zkusit přemostit náhradním o stejné kapacitě. (zřejmě filtruje zbytky vyšších tónů), aby se nedostaly do hlubokotónového repráku.

riva
hodnocení

0x

Na indukčnost to nevypadá, takový rezistor neznám, tak zbývá kapacita - kondenzátor. Nic dalšího ve vyhýbkách nebývá. Ale proč basák nehraje? S kondenzátorem by to nemělo souviset a závadu bych hledal jinde.

hodnocení

0x
Zvitkovy kondenzator.
sasaa

A co jsem psal já výše? Proč znovu odpovídáš to samé?

jf
hodnocení

pokud ale propojím oba vývody drátkem napřímo tak reproduktor začne hrát

jiofa
hodnocení

0x

Chce to vyfotit celé i ze spodní strany tíš. spojů. Kondenzátor u basáku to určitě není. To by vaším zkratováním (propojením) rovněž nehrálo ( a vám to právě propojením hraje) protože se kondík zapojuje za indukční cívku mezi + a -. Za mně to bude keramic. odpor 6,8 . Jinak hledat závadu jinde. Nemělo by tam být nic k nevyřešení.

hodnocení

0x

Dotaz je zmatečný. Ta krabička je skutečně svitkový kondenzátor 6,8 nF/63V. To je bohužel jediné, co lze určit. Bez fotografií výhybky z obou stran nelze z dodaných foto nic jiného zjistit.

hodnocení

0x

Dobrý den! To je takový problém nakreslit si schéma tak jednoduchého obvodu o několika součástkách /odpory, kondenzátory a tlumivky/. Součástky a spoje proměřit ... a je to ! :-D

jiofa

Tam budou nějakou předělávkou kopance. Obávám se, že i ze strany tišťáků nebude řešení co kam patří.

hodnocení

0x

To zapojení musí být cca takové:

casopismuzikus.cz/...

Tedy není možné, aby basák hrál až po vyzkratování kondenzátoru, z principu je v sérii s basákem jen cívka.

Součástka v reprovýhybce #3
jiofa

Výše jsem psal, že kondenzátorem u basáku to není. To musí hrát i bez kondíku. Když to zkratuje, tak mu to nemůže hrát vůbec a ono mu to naopak hraje. Má to nějak zbastlený.

jf
hodnocení

přátelé,všem děkuji za příspěvky.

Ten vohryzek,který mi je dal jako nefunkční,se v nich vrtal a hodil basaák na výškovou sekci a naopak,dnes jsem se podrobně díval na ten tišták a malým písmem je tam hoch a tiefe,takže jsem to přepájel a trochu to vylepšil

Součástka v reprovýhybce #4
Součástka v reprovýhybce #5
jiofa

To se dalo čekat. A to podstatný, hraje to jak má?

jf
hodnocení

hrají dobře ani jsem to moc nečekal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]