Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V měřákách nejsou pojistky - WTF?

Od: merakyjsoudoma odpovědí: 10 změna:

Přišly mi měřáky z TEMU (zajisté z Číny), je tam napsáno že to tam je jištěné ale po otevření uvnitř není ani jedna pojistka. Koukal jsem zblízka jestli tam nedali SMD fuses (písmeno F... něco) ale možná jsem slepý, ale nenašel jsem nic. Nechci desku vyndávat, mám obavy, že bych ten display mohl nějak uvolnit a že by pak třeba nedržel a přestalo by to fungovat.

Pod deskou je takový kotouč, pravděpodobně s kuličkou nebo kuličkama, ale nemyslím si, že by ty pojistky byly dole. Mám je koupit a naletovat? Není tam moc místa. Ty dirky jsou všechny vedle sebe, tak semi zdá, že je tam místo tak na jednu až dvě pojistky. Mohl bych tam dát těch 200 mA. Myslím si, že ono je to vlastně fuk, protože pojistky z Číny jsou stejně jen kus drátu, které shoří třeba až při 2A místo 200mA.

V měřákách nejsou pojistky - WTF?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

proč otvíráš nový dotaz pod jiným nickem a nepokračuješ v tom původním?

merakyjsoudoma

Původní vlákno o měřákách nemohu najít, nemám to zazáložkované.

hodnocení

2x
Skuste mi cisto pre pobavenie nakreslit schemu, kde na svorky A, mA, COM, V, chcete dat poistky ... plus vysvetlit, ako to bude fungovat a co to urobi s presnostou merania.

hodnocení

0x
Bývají u napájecí baterie, většinou 9V...

hodnocení

0x
A co by ste chceli istit?
Zvolení špatnýho rozsahu, třeba když omylem změří proud nebo odpor v 230V zásuvce:)

@bery: Tak měřit proud místo napětí se mi kdysi povedlo na staré PU-110 z Metry Blansko. Měřák to kupodivu přežil a dodnes funguje, ale z té 8A pojistky jsem po jeho otevření našel akorát kousek skleněného střepu. ;)

riva
hodnocení

0x

Zajisté to je jištěné. Občas se používá jen tenký spoj na plošňáku, který se při nadproudu odpaří.

kare
hodnocení

0x

Stačí číst popisky na přístroji...
(UNFUSED) DT803B tam bych ani pojistku nečekal je to multimetr v ceně stokoruny, nelze ho ani kalibrovat.
(UNFUSED A FUSED) ANENG DT9205A jednu pojistku má...
Jen nechápu proč si nekoupíte UNI-T nebo i Habotest, ostatně vytvářet dotazy Vám problém nedělá...

Přidám se...

ANENG DT9205A jednu pojistku má...

a to 200mA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]