Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční kávovar

Od: aman odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

nemá prosím někdo zkušenost s opravou kávovaru Tchibo cofee maker.Po zapnutí do sítě žádná reakce.

Napětí se dostane na řídící desku,kde fázový vodič je spínán relátkem,které po připojení 12V spíná,tudiž cívka je v pořádku.Nedostane se na něj napětí z elektroniky,které by je sepnulo.Moc děkuji za případnou pomoc.

Případně pokud někdo má schéma zapojení,byl bych rád.Děkuji.

Nefunkční kávovar
Nefunkční kávovar #2
Nefunkční kávovar #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

nejdříve bych se pídil po pojistce...skleněné a pak bezpečnostní proti přehřátí...

doplněno 02.02.24 12:13:

tady jsou nějaká videa ale neprohlížel jsem je: bing.com/...

doplněno 02.02.24 12:23:

a pak bych kontroloval všechny bezpečnostní kontakty, že je vložena voda atp., určitě tam budou, ale neznám ten kávovar, tak sen dohaduji..

aman
hodnocení

Ahoj,děkuji za odpověd,skleněnou pojistku jsem nikde neviděl,kde hledat pojistku proti přehřátí,zatím nevím.

Co ovšem moc nechápu,kde by se vzalo napájení toho relé,když fáze jde přímo na jeden kontak relátka a dál se dostane až po sepnutí.Děkuji.

111®
hodnocení

2x
Nejde tam musi byt zdroj 12V.predpoklad je ze elektronika jefe na 12V, jedině ohrev vidim na 230V a mozna motory.
aman
hodnocení

Děkuji,ale ten zdroj 12v by byl napájen odkud?Čistá fáze jde z vidlice do konektoru a z konektoru do dps,kde je 1cm cesta přímo na kontakt relé.

sasaa

že by perpetum mobile? To snad ne. Pořádně prohlédni. 12V tam musíš dostat!

111®

to bych bez dokumentace nedoporučoval. Někde tam bude za vidlicí odbočka ke zdroji. Pojistku bych hledal možná odspodu

hodnocení

2x
Vnutri spotrebica mozu byt farby vodicov lubovolne a hneda nemusi byt faza a modra nula, uz som videl aj taku flexosnuru.
aman
hodnocení

Zdravím,

je mi jasné,že se dnes dá setkat s čímkoliv,ale propípával jsem šnůru od vidlice až po desku,hnědá je jistojistě fáze a vede přímo ke kontaktu relé,v podstatě jako kdybych měl flexo šnůru bez koncovky a fázový vodič přivedl přímo na kontakt relé.

Relé má čtyři vývody,kde dva jsou cívka,která dle datashetu je na 12V a když jsem použil 12v zdroj,tak relé spíná,dokonce se rosvítila i ledka u výtoku kávy.Další dva kontakty jsou spínací z nichž na jeden je přivedená fáze a druhý jde do desky.

Vychází mi z toho to,že pokud relé sepne tak se dostane napětí do elektroniky.Stále zůstává otázka,jak může relé sepnout,když není přítomna fáze.A ted babo rad.Děkuji všem za případnou pomoc.

Ps,až to budu znovu rozdělávat,tak to nafotím.

aman
hodnocení

Ještě mne napadlo,co by se stalo,kdybych tu fázi připojil třeba přes žárovku až za relé?

111®
hodnocení

0x

jo ještě mne napadá, že by tam nemusely být mechnické kontakty ale přeba jen čidla na odraz něco jako je na myši, k tomu stačí šikmá ploška na nádrži s vodou aby se paprsek odrazil nebo ne a hlásil že není voda..

doplněno 03.02.24 10:34:

tak mne napadlo hledat podle obrázku a zjistil jsem že se jedná o kávovar Beko CEG5301X
tady je k tomu nějaké video

pak jsem našel tohle: http://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=huOM4%2bK4&id=FA83E3A05298C0628F57BBFE9629E7C2CC6A9869&thid=OIP.huOM4-K4zxhkkiD_KfP6FgAAAA&mediaurl=https%3a%2f%2fi.pinimg.com%2foriginals%2fdb%2ffe%2f84%2fdbfe84c1294a289a6a6d42ba64109ee4.png&cdnurl=https%3a%2f%2fth.bing.com%2fth%2fid%2fR.86e38ce3e2b8cf18649220ff29f3fa16%3frik%3daZhqzMLnKZb%252buw%26pid%3dImgRaw%26r%3d0&exph=397&expw=474&q=Beko+CEG5301X++electric+schematic&simid=607989141518689286&FORM=IRPRST&ck=7A2EAC9BD80B8515A4CD4AC5CC9BAB14&selectedIndex=11&itb=0&ajaxhist=0&ajaxserp=0

a tady je obrázek elektro:

doplněno 03.02.24 10:36:

chyba se vloudila

doplněno 03.02.24 10:37:

Takže pojistka tam je a může být součástí konektoru na kávovaru pro připojení šňůry...

Nefunkční kávovar #4
Nefunkční kávovar #5
aman
hodnocení

Zdravím,

moc děkuji za uvedené informace.Jenom prosím uvedené schéma je pro řídící desku,nebo pro celý přístroj?

Co se týče pojistky,tak fáze na desku jde,takže pokud je někde u konektoru,tak je ok.

Jeětě jednou moc děkuji za ochotu a čas.

111®
hodnocení

0x

lepší obr. sakra nejde zvětšit, asi musí mít malé .jpg tak omluva

Nefunkční kávovar #6

111®
hodnocení

0x

no není tam deska zdroje, tak nevím dal jsem co jsem sehnal...deska zrdoje bude ta na 2. obrázku dole jak je ten hliníkový chladič..

aman
hodnocení

Dobrý den,

vypadá to,že to je zapojení celého kávovoru,i tak Vám moc děkuji,pokud by jste ještě něco našel budu rád.Děkuji.

111®
hodnocení

0x

tady jsou ještě zdroje, ale netroufám si odhadnout který by to mohl být... bing.com/...

doplněno 03.02.24 14:43:

tady je BECO a je třebba pro kolečkem myši projet odshora dolů, nevím co se bude hodit... diagramfixmauer.z19.web.c/...

doplněno 03.02.24 14:45:

Já jsem vůl to je myčka, pardon

111®
hodnocení

0x

jak to dopadlo?

aman
hodnocení

Zdravím,zatím to dopadlo tak,že jsem to odložil,ted jsem sehnal skoro ten samý,tak až bude čas,zkusím to znovu.Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]