Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání obrazu DVD

Od: m.krop odpovědí: 3 změna:

Od známého jsem si nechal vypálit film (má DVD vypalovačku LG, typ bohužel nevím, ale asi za 2.300,- Kč) a zkoušel jsem ho přehrát na dom. kinu Panasonic sc-dt 100. Film je vypálený na DVD mediu Verbatin 4x DVD-R. Během filmu se mi dvakrát začal sekat obraz a po krátkém přetočení filmu vzad se sekaná scéna přehrála v pohodě. Zajímavé je že při opakovaném přehrání filmu se mi to začalo sekat v jiné části filmu než předtím. Nechal jsem si vypálit ještě jeden film a problém se objevil zase a úplně stejný až na to že se to začalo sekat jen jednou a po krátké době se to ustálilo. Ten druhý film byl nahraný na Verbatin DVD-R 8x for recording. V čem je chyba?

- v dom. kinu?

- ve vypalovačce?

- v médiu?

- v softwaru?

Rád bych tento problém vyřešil, protože chci koupit DVD vypalovačku (poradíte s jakou značkou a typem a softwarem máte dobré zkušenosti?). A taky bych požádal o nějaké dobré stránky, které se týkají právě DVD vypalovaček, úprav, vypalování, softwaru atd.

Předem dík mějte se...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

derek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ja bych tusil problem v dvd playeru - nejaka starsi mechanika/typ ktery ma problem s palenymi medii. Ale i tak zkus jeste palena dvd od nekoho jineho (jina vypalovacka) a jina media. Me se na"poloznackovym"playeru (clatronic) sekali paleny filmy od"komercniho palice"- ten pseudoprofesional na palil na nejaky nonamy (princo nebo neco podobnyho) a hlavne buhvijak - filmy se chovaly stejne jako popisujes, jenom to bylo parkrat horsi. nektery filmy player prakticky ani nevzal ... s odstupem casu jsem ci neco pujcil od kamarada - paleno na emgetony a verbatimy, taky na nejakym LGcku a filmy se chovali stejne (tzn. 100%) jako lisovany.
laden*
nebo jeste poradit dotyčnemu at zkusí DVD RW reklamovat.Já palim na media Gigamaster a redstar na NEC 2510 a NEC 3520 a zatim jsem nemel problem při prehravani na mem domacim kinu LG.jediný co byl tak že film začal cukat ke konci ale to bylo zpusobeno otisky prstů na spodní(čtecí) straně media,když jsem ho očistil tak to jelo bez problemů:)

romek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
No já si myslím,že problém bude v software kterým se to vypalovalo.Protože každý vypalovací program má svůj algoritmus na vypalování souborů a potom už záleží jen na vypalovačce.Dám příklad:Pro vypálení DVD jsem použil Nero verzi 6.0.1.8 a film mi na vypalovačce dělal to samé.Ovšem po aktualizaci na 6.0.1.13 se vše zlepšilo o 100% protože nový kodek v Neru H264 převádí video soubory kvalitněji.Rozhodně doporučuji vypalovat DVD na vlastní vypalovačce,také záleží jakým způsobem byl film enkodován a jakým programem byla prolomena ochrana.To jen tak na ůvod.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]