Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adaptér na střídavé napětí

Od: jakubb odpovědí: 8 změna:
Zdravím, dá se někde sehnat adaptér k čerpadlu do takové fontánky? Nějak povolily kolíky a momentálně je to nepoužitelné. Na internetu to nemůžu nikde najít. Dnes jsem byl v Elfaxu, v obchodu s elektronikou a paní prodavačka říkala, že na střídavé napětí nemají nic takového. Asi mi nezbyde nic jiného, než koupit komplet celé čerpadlo. Jen z těch kablíků vede ještě jeden s LED diodou, který je umístěn v poslední misce ve fontáně, což asi taky neseženu při koupi nového čerpadla, takže to bude bez osvětlení. Předem děkuji za každou radu či odkaz. Hezký zbytek dne.
Adaptér na střídavé napětí
Adaptér na střídavé napětí #2
Adaptér na střídavé napětí #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
A co třeba tento lihne.cz/...
Další onpira.cz/...
doplněno 30.01.24 16:52: Nevím váš výstupní konektor, možná najdete i to...se stejnými rozměry..
Vzhladom na zlomeny kolik a asi funkcne trafo dnu staci vyrobit z flexosnury a plastovej instalacnej krabice novg obal, vystupny kablik recyklovat

hodnocení

1x
A proč kolík prostě nenarovnáte? Měl jsem podobný problém a po narovnání jsem vyštípnuté kousky plastu doplnil dvousložkovým lepidlem. Několik let dál slouží.

hodnocení

0x
Vam staci zabudovat do plastovej krabice trafko 230 na 12V s rovnakym alebo vyssim vykonom a mate hotovo.

ml1
hodnocení

0x

Poté, co EU vyhlásila transformátorům válku (ostatně chápu, že účinnost 50% se nikomu moc nelíbí) se to shání blbě, ale sehnat to půjde. 12V je naštěstí běžné napětí, takže opět žádný problém. Teda koukám, že problém už je, když jsem sháněl 9V AC bylo 12V spousta, ale to už zase nějaký rok bude.

Napadá mě, jestli je ten váš adaptér opravdu vadný nebo je jenom třeba ulomený kolík na té vidlici, nebo vadná tepelná pojistka (ta se dá přemostit (to je ale prasárna), nebo bezpečněji koupit nová, byla to nejčastější věc, na které tyhle adaptéry odcházely).

Jinak právě transformátorek 12V pár watů se snad ještě někde sežene třeba tento 4,5VA gme.cz/... jen neslibuje dvojité krytí, jestli dobře hledám, což bych teda do vodní fontány nedával.

Celý život jsem se učil, že malý transformátor má účinnost cca 90% a velký podstatně vyšší...

Lenže vy ste sa učili od starších a rozumných a on sa učí od eurozelených.

Tak ono těch 50% bude reálných, třeba při nějaký 10% nebo naopak 200% zátěži:) Ale pokud se jedná o jednoúčelový trafo pro konkrétní spotřebič se stabilním odběrem, tak tam bych těch 90% viděl při troše kvalitního dimenzování jako reálnou hodnotu bez ohledu na velikost trafa, zároveň s benefitem životnosti omezený jenom štěstím na vhodnej kus tepelný pojistky. Na rozdíl od kondiku ve spínaných zdrojích dimenzovanych na dobu záruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]