Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi prosím někdo poradit...přijímám tv signál přes t-mobil Magenta. Settopbox jsem měla napojený na tv v obýváku kabelem jack do sousední místnosti do starší televize 3 barevné banánky-po vypnutí hl tv jsem mohla sledovat v připojené televizi. Používám čas minulý, protože po výměně settopboxu za novější typ - přímo od t-mobilu, to nelze, neboť nový settopbox nemá již vstup na jack ale jinou sdířku (vypadá jako vstup na anténu - s otvorem, v příručce ten vstup označují jako připojení settopboxu k síti pomocí adaptéru). Stará televize má vstupy viz příloha. Jak bych mohla obě tv propojit? Moc děkuji za rady
volné vstupy settopboxu pro propojení
Který set-top box je "váš"?
Pouze set-top box Arris VIP4302 má jak výstup HDMI tak i A/V...tak, jak na vašem původním zařízení; takže s tímto by to mělo fungovat, jak jste zvyklá...Skyworth HY4403 a Kaon KSTB6077 má pouze HDMI, tedy pro jednu TV...
Odkaz na Arris
Pokud některá z TV je Smart, můžete ji připojit třeba přes wi-fi (nebo UTP kabelem) následovně
Televizi máte kdykoli po ruce
Potřebujete chytrý telefon nebo tablet a být připojení k internetu. (nebo Smart TV)
Stáhněte si naši aplikaci MAGENTA TV, níže na App Store nebo Google Play.
Přihlašovací údaje jsou stejné jako do vaší TV. Poslali jsme vám je mailem hned po aktivaci tarifu.
Druhá TV zůstane připojena přs HDMI (pokud tedy alespoň jedna TV je Smart a máte buď Skyworth nebo Kaon). U Aurris by to bylo stejné, ale ten umožňuje v základu zapojit dvě TV kabely...
Máme připojení od nej.cz, jednu tv přes set-top box, druhou kabelem UTP, případně se dá využít i Wi-fi, ale "drát" preferuji...
settopbox je STB -Hy 4403 volný vstup má označení USB 5V a jakési znaménko ležatá čára se 3 tečkami
To co popisujete nejsou banánky ale tzv. cinch konektory, ty už se moc nepoužívají. Na novém settopboxu budete nejspíš mít konektor HDMI nebo DisplayPort. Podle toho musíte koupit propojovací kabel, aby měl na jedné straně konektor pro připojení k settopboxu a na druhé konektor k připojení k televizi (z fotky to vypadá, že na TV máte konektor HDMI).
Dvě televize pak propojíte rozbočovačem, hledejte HDMI splitter
Taky možnost...ALE Při přenosu může být aktivní pouze jedno zařízení. Pokud tedy sledujete střídavě jen jednu z tv, použitelné...
ano tv má HDMI, settobox má u volného vstupu označení USB 5V a nějaké znaménko...jde do něj volně vsunout USB /flesh/..to asi není ten DisplayPort? Děkuji za rady, v tomto oboru se ztrácím
Buď použijete spliter (pokud nesledujete obě tv současně, nebo u T-mobile vyměníte váš set-top box za Arris, nebo použijete aplikaci na případné Smart tv...máte takovou tv?
nonek:
Jsou i rozbočovače umožňující souběžný provoz dvou TV.
kocicka:
Na settopboxu máte HDMI konektor (na fotce obsazen zapojeným kabelem).
Ten typ s tím HDMI splitterem vypadá nejschůdněji...jestli jsem to dobře pochopila tak bych HDMI splitter zapojila do settopboxu a pak obě televize dala do zbývajících sdířek a druhou tv připojila kabelem HDMI - HDMI. Mě stačí, když hraje vždy jen jedna z televizí. děkuji za radu
Potřebujete rozbočovač, který bude signál posílat do více větví současně. Tedy ne to, co doporučoval @orion původně, ale například toto: mall.cz/...
Tazatelka psala, že TV běží vždy jedna. Můžete mi tedy vysvětlit, proč kupovat rozbočovač za 950,-, když požadovanou službu dá pasivní rozbočovač za 139 Kč?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.