Nejste přihlášen/a.
Ve výtahu mám zařízení používající pro alarmové spojení SIM kartu T-mobilu, kterou pravidelně 1x za rok dobíjím. Zařízení je pevně nastaveno na automatické volání dispečinku, možnost volat kamkoliv jinam neexistuje. Karta je velmi těžko přístupná (je potřeba demontovat část výtahového rozvaděče). Lze nějak zjistit stav kreditu na takové kartě bez nutnosti jejího vyjmutí ze zařízení a vložení třeba do mobilu?
Karta je anonymní a ze zařízení kde je, jí zaregistrovat nelze. I kdybych se dokázal nějak spojit s T-mobilem, nemůžu prokázat, že je ta karta moje, takže by se semnou asi nebavili. Vyndavání karty je až to poslední, co bych chtěl dělat. Klíče od strojovny a rozvaděče v ní sice mám, ale teoreticky se v tom zařízení bez souhlasu výtahářů nemám co hrabat.
Zůstatek propadá a karta zaniká v případě, že kartu včas nedobiju. Jinak se převádí do dalšího roku. Za těch pár (dost) let už tam právě bude slušná suma a tak bych rád věděl, kolik (i když mi to k ničemu moc nebude).
SOS volání bylo minimum, ale při každé týdenní kontrole výtahu se dělá kontrolní hovor.
Zkuste se obrátit na výrobce/dodavatele GSM komunikátoru, je možné, že existují různé SMS instrukce na vzdálenou správu modemu.
Jednoúčelové telemetrické jednotky, které instalujeme, dokážou na správně formulovanou SMS odpovědět zůstatkem kreditu na SIM kartě. Je možné, že i GSM modem v rozvaděči výtahu má podobné funkcionality.
Operator mava moznost skontrolovat to cez web na zaklade cisla, ak je karta pridana do zakaznickeho uctu (co ale moze narazit na potrebu zadat kamsi prvy raz potvrdzujucu sms).
Nevím zda je možné u T-mobile, ale já u Kaktusu, jehož SIM používám na DO přes paeger s mobilem, který rovněž nemám vždy s přístupem, se připojím přes Facebook přímo s Kaktusem a po dotazu na kredit k danému číslu mi jej sdělí buďto chatbot, nebo se se mnou spojí on-line děvčata od operátora a rovněž mi jej sdělí. Osobně on-line je ale asi potřeba sdělit i to 12-ti místné číslo ICCID (je u základní prodejní karty od SIM).
To se nedivím ,že na chatové podpoře trvá věčnost když je zaměstnáváš trivialitou jako ptát se na stav kreditu.
Na kaktus homepage máš možnost přihlásit se "do administrace/dashboardu/samoobsluhy" , buď jednorázově přes SMS vždy a nebo že si uděláš nějakou registraci na e-mail a heslo(poprvé taky s využití SMS). Pak po přihlášení lze si přečíst stav kreditu hned . Samosebou jde o anonymní simku na kredit.
Není jisté, že stejný mechanismus bude fungovat na T-Mobile, ale zkuste se podívat - něco jako přihlášení do samoobsluhy - zaregistrování. Příchozí SMS bude stašit jen přepsat poprvé, pak už se hlásíte kombinací s sheslem
frisch - "Příchozí SMS bude stašit jen přepsat poprvé..."
Jenže to je právě problém. Kdyby karta byla snadno dosažitelná, abych si na ní mohl přečíst SMS, tak bych se tu neptal. Jenže ta karta je zabudovaná hluboko v uzamčeném ovládacím rozvaděči výtahu a v podstatě k ní mají přístup jen výtaháři.
Tak tohle je zajímavý tip. Kde zjistím nějaké podrobnosti? O2, ani Vodafon tuhle možnost nenabízejí (nebo aspoň nenabízeli v době, kdy jsem aktivoval tu kartu od T-mobilu).
Sice by se musel přenastavit komunikační systém na nové číslo, ale asi by to stálo za úvahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.