Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřeboval bych, na mobilech s Androidem, nastavit vzájemně přesměrování hovorů. Jde konkrétně o mobil Xiaomi Radmi Note 8T (Android 12/ Miui Global 12) a Xiaomi redmi Note 9 Pro (Android 12/ Miui Global 14). V jednom je karta SIM Kaktus (asi síť T-mobile) a ve druhém GoMobil (rovněž síť T-Mobile). Při zadání v nastavení u mobilu v "Účty pro volání" a pak "Přesměrování hovorů" a zadání konkrétní SIM proběhne "Načítání nastavení", ovšem nakonec se ale zobrazí "Chyba nastavení hvorů" a pod tím " Došlo k chybě sítě nebo SIM karty". Po kliknutí, pod tímto, na "OK" se ale přesto zobrazí volba 4 možností (vždy/obsazeno/není ořijat/nedostupnost). Po zvolení kterékoliv z možnosti se objeví řádek pro zadání čísla telefonu, na nějž se má hovor přesměrovat. Po jeho zadání (v jakékoliv podobě, jak s předčíslím +420, nebo bez něj) a stisku "Zapnout" se objeví "Probíhá aktualizace nastavení". Tato je ale opět ukončena pouze hláškou "Chyba nastavení hvorů" a pod tím " Došlo k chybě sítě nebo SIM karty". A to u obou mobilů stejně. Takže přesměrovíní hovorů nejde na žádném z těchto mobilů ůspěšně a funkčně nastavit a provozovat. Přitom na starém mobilu manželky, Acer Liquid Z410 s Androidem 4.4 KitKat, a rovněž s kartou GoMobil, jako na mém XRN9Pro, to šlo a jde nastavit a funguje to bez problémů už dlouhou dobu. .
Nevíte někdo o co by mohlo jít, případně kde dělám nějakou chybu? Dík za odpovědi.
možná to chce aktivovat v telefonu fukci "vyvojáře" , Přesměrováváte na jiný telefon nebo na ten stejný, který je voláním obsazený?
To že Kaktus přesměrování neumožňuje jsem rovněž nevěděl. Ovšem ten GoMobil zřejmě ano, neboť u toho mobilu manželky, která má rovněž GoMobil, to nastavit šlo a běžně to používáme. Manželka totiž mnohdy mobil nenosí u sebe a tak když jí někdo volá, tak se to přepojí na mobil můj a může si hovor přijmout. No a já bych to teď potřeboval proto, že mám dva mobily, oba se svými SIMkami a tomu lepšímu pro internet 9Pro (6+2 GB/128 GB + dobrý procesor) nefunguje hlavní kamera a její výměna nepomohla (vada asi přímo v desce) a u toho druhého je zase foťák perfektní, ale ten je zase pomalejší na netu (4GB/64GB + pomalejší procesor). Takže pokud fotím, tím s funkčním hlavním foťákem, tak se mi synchronizací, přes společnou g- mejlovou adresu, přenáši fotky i do toho druhého s kamerou nefunkční. Ale abych nemusel nosit oba a je předpoklad že budu fotit, tak potřebuji, aby ty hovory, z toho s nefunkční kamarou a se SIM z GoMobilu (jinak používaný jako hlavní mobil), pokud jej tedy nemám u sebe, se přesměrovávaly do toho druhého, pokud někdo volá. A přes synchronizaci mi jinak, co se týká dat, mezi sebou oba komunikují, takže vše co ukládám a zapisuji v jednom, tak se mi ukládá a mám to i v tom druhém (poznámky, kalendář, fotky, videa).
Na vysvětlenou. Vím že je to trochu "na hlavu" , ale pokud by to fungovalo, tak by to nebylo až tak špatný. On totiž ten 9Pro, ten na netu podstatně rychlejší a i jinak velice dobrý, jsem totiž koupil nedávno na bazaru za tisícovku s tím, že je vadná ta hlavní kamera a doufal jsem, že se mi ji podaří opravit. No ale výměna kamery za novou, ani vyčištění jejího konektoru nepomohlo. No a na YT jsem zjstil, že to může být taky vadou na hlavní desce mobilu a snad to jde i nějak opravit, ale do toho už si netroufnu, neboť je to dost složitý a mohl bych ten mobil spíš úplně odrovnat. A to by byla velká škoda. Proto se snažím, to vlastní telefonování, nyní vyřešit takto.Tož asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.