Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné použít tento měnič?

Od: dcmenic33v odpovědí: 7 změna:

Našel jsem nabíječku (3.7V) a starý Samsung s dobrou Li-ion batrerií. Mohu použít tento měnič,

dratek.cz/...

abych výstupní napětí z baterie změnil na napětí jako mají dvě alkalické baterie 1.5V tedy celkem cca 3V?

Nebo nebude vůbec fungovat. Protože přímo pro 3V vstup jsem tam nic nenašel. Není napsáno, že tam je stabilizátor, dá se koupit samostatně stabilizátor na 3.3V?

PS: A měly byste pro mě nějaký typ jak z baterie vyvést napětí, aniž bych vyndával baterii z mobilu? Nechat to bez zapnutí mobilu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

2x

Ten měnič z drátku z toho udělá 3.3 V.

Jako napájení pro zařízení na dvě tužkovky se mi to osvěčilo, zatím těch 10% navíc nikdy ničemu nevadilo.

Jak vytáhnout napětí z mobilu záleží na jeho konstrukci, ale obecně by mělo jít použít dva úzké ploché plíšky, na které se přiletyjí drátky a ty plíšky se dají mezi baterii a kontakty, drátky se vytáhnou ven dírou v obalu (díru do obalu je většinou nutno vyvrtat, nebo mobil prostě nezavírat)

dcmenic33v
hodnocení

Díky za odpověď. Baterka má tři kontakty. Předpokládám že země, nabíjecí vstup a výstup do mobilu. Ale nevím který kontakt je který... To asi budu muset změřit, že?

Baterie žádnou zem nemá.*smich* Má + a - Většinou to jsou krajní kontakty.;)

A většinou mají u sebe malinkaté + a - napsané.

hodnocení

0x
Možná mi to jen při neděli nemyslí, ale vůbec jsem nepochopil, co z toho vlastně chcete dělat.
Máte mobil s akumulátorem, (asi) nabíječku na ten akumulátor (ne 5V na mobil), ale proč na to chcete připojovat ještě měnič na 3,3V, přitom ve skutečnosti na 3V? Jak to vůbec s telefonem, akumulátorem telefonu a nabíječkou souvisí?
Na výstupu z měniče bude prostě 3,3V, ať ho připojíte na jakýkoliv zdroj v rozmezí vstupního napětí (a budete z toho odebírat maximálně jmenovitý proud).
dcmenic33v
hodnocení

Oprava - baterie je na 3.7V, nabíječka 4.75V. Potřebuji připojit stabilizátor nebo bude napětí stabilizované?

A nabíječka s tím vlastně nesouvisí, to je fakt.

Žádný stabilizátor nepotřebujete, pokud dodržíte max. odebíraný proud, mělo by napětí na výstupu držet hodnotu 3,3V (s jakou přesností by mělo jít zjistit z návodu/datasheetu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]